• Stadshout Paviljoen, Amstelpark

    Anton Groeneschey

Dichtbij in het Park, Elhabib Band (arab jazz) 1 oktober in het Amstelpark

10-09-2017, 15:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 1 oktober 2017, 12:30 tot 14:30

Locatie:

Amstelpark , Amstelveen
Stadshout Paviljoen
Amstelveen

De El Habib Band combineert Oosterse ritmes van de tabla met Westerse pianopartijen. Ze vormen de klankbodem voor de Arabische liefdespoezie van zanger Mo Elhabib. De groep is in 1997 ontstaan op een wereldmuziekfestival in Amsterdam West. Tijdens die spontane sessies van piano, tabla en zang werd de basis gelegd voor de huidige stukken van deze bijzondere groep.

De bezetting 1 oktober in het Amstelpark is Mo Elhabib (zang), Valentijn Steenhuis (piano) en Philip de Goey (hobo, saxofoon, klarinet).

In het voorprogramma en in de pauze speelt het piano-saxofoonduo Ria en Cees easy listening-nummers uit het wereldrepertoire.

Dichtbij in het Park is een reeks relaxte zondagmiddagconcerten op een idyllische plek, middenin het groen. Sinds vorig jaar organiseert een groep muziekliefhebbers uit Buitenveldert en Amstelveen deze zomerconcerten in het Amstelpark.

Het principe van de concerten is natuur & cultuur, door/met liefhebbers en professionele kunstenaars uit de buurt. Voor de programmering gingen zij op zoek naar wie er muziek maken, professioneel of als liefhebber, in de omringende wijken van het Amstelpark en Amstelveen. Dat levert iedere keer weer verrassende muzikale ontmoetingen op.

• De toegang is vrij. Een eigen bijdrage in de hoed wordt op prijs gesteld. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje op het terras van de Hop 2.0 bij de vijver.

• Het Stadshout Paviljoen ligt midden in het Amstelpark, vijftig meter voorbij de vijver en het pannenkoekhuis Hop 2.0.

• Voor het huidige én volgend seizoen zoekt Dichtbij in het Park nog mensen. Wie komt ons team van vrijwilligers versterken op het gebied van geluidstechniek en publiciteit? Meer informatie saskia.ree@gmail.com of 06 52463479