• Naomi Heidinga

Culturele instellingen samen verder als Platform C

AMSTELVEEN Platform C is de nieuwe naam voor de Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en de Kunstuitleen. De organisaties gaan fuseren, onder meer om hun slagkracht te vergroten. Door vanuit één loket te gaan werken, kan geld worden bespaard. Bovendien kunnen meer Amstelveners worden bereikt en wordt de drempel om gebruik te maken van het platform verlaagd.

De nieuwe naam werd zaterdag 9 september feestelijk onthuld door wethouder Maaike Veeningen (Cutuur) en directeur Marcel Jansen. In haar toespraak roemde de wethouder de inzet van de medewerkers van de betrokken organisaties. Want zo'n fusie ontstaat niet van de een op de andere dag. ,

,We zijn intern al een tijd aan het samenwerken," vertelt directeur Marcel Jansen. ,,We merken dat veel dingen daardoor makkelijker gaan. Door samen te gaan in één organisatie kunnen we niet alleen meer tijd vrijmaken voor onze klanten, ook komen meer vierkante meters vrij. We kunnen nu namelijk vanuit één loket opereren."

De nieuwe naam verwijst niet alleen naar de ´c´ van cultuur, maar ook naar communicatie. ,,Platform C biedt mensen niet alleen de kans om nieuwe vaardigheden te leren, maar biedt ook gelegenheid tot verbinding en ontmoeting. Met het leren over kunst, cultuur en taal leer je ook beter communiceren. Daarnaast heeft de naam een verband met Schiphol - in die zin dat ons aanbod mensen de kans biedt een persoonlijke reis te maken en dingen te ontdekken."

De fusie tussen de organisaties betekent dat op den duur dwarsverbanden zullen ontstaan, die tot een meer divers aanbod moeten leiden. ,,Dat zal nog niet in het eerste jaar zijn, eerst moet je elkaar een beetje leren kennen om te zien waar je elkaar kunt versterken. Een voorbeeld zou een cursus bij een expositie kunnen zijn, gitaarspel bij de cursus Spaans of themazondagen waarbij we kunst,cultuur en culinair met elkaar verbinden."

Naomi Heidinga