• Wethouder Jeroen Brandes (PvdA).

    Naomi Heidinga

Wethouder Brandes (PvdA) stapt onverwacht uit politiek

AMSTELVEEN Wethouder Jeroen Brandes l(PvdA) heeft onverwacht zijn functie neergelegd. Volgens een vrijdagavond door de gemeente uitgegeven verklaring heeft hij dit besluit genomen om zwaarwegende persoonlijke redenen. Brandes, die bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor zijn partij in Amstelveen was, trekt zich ook terug als raadslid van de PvdA. Hij zal niet terugkeren in de gemeenteraad.

Woensdagavond reageerde Brandes nog opgelucht op de verkiezingsuitslag. De PvdA behield, tegen de landelijke dalende trend van zin partij in, de 3 zetels in de gemeenteraad. Hij gaf toen wel aan dat hij nog moest afwachten of hij wethouder kon blijven. "Dat wordt bepaald door VVD en D66 (de twee grootste partijen in Amstelveen, red.)," zei hij toen.

Over het vertrek en de persoonlijke redenen die Brandes aanvoert om uit de politiek te stappen, doet de gemeente verder geen mededelingen.

Tot aan de vorming van het nieuwe college van B en W nemen de huidige demissionaire wethouders de werkzaamheden van Brandes over.