• MarleenKookt biedt dagelijks vier verschillende gerechten die aangevuld kunnen worden met voor- en bijgerechten of desserts.

    Rosanne Kok

Maaltijdenbezorgservice MarleenKookt breidt haar gebied uit

AMSTELVEEN Lekker, gezond en gemakkelijk. Dat zijn de drie woorden waarin de maaltijdenbezorgservice MarleenKookt zich het beste laat omschrijven. Dagelijks worden alle maaltijden vers bereid en per fiets thuisbezorgd. Alleen nog even opwarmen. Dat is alles. MarleenKookt breidt haar service nu ook uit naar Ouderkerk aan de Amstel.

De Amsterdamse moeder van twee kinderen kwam door haar drukke baan in het bedrijfsleven voorheen niet meer toe aan koken. "MarleenKookt is eigenlijk ontstaan vanuit mijn eigen behoefte'', vertelt zij vanuit haar ruime keuken vol professionele apparatuur in het centrum van Amsterdam. "Ik vind het belangrijk om niet alleen lekker, maar ook heel afwisselend en gezond te eten. Tegelijkertijd had ik dus zelf niet altijd de tijd om dat te maken. Kant-en-klaarmaaltijden uit de supermarkt bieden weinig variatie en bestaan uit zoveel toegevoegde stoffen. Dat wil je ook niet elke dag. Ik wil vers, afwisseling, gezond maar ook lekker eten.''

Zes en een half jaar geleden trokken Marleen en haar man Joris de stoute schoenen aan en startten met MarleenKookt. "Eerst deden we alles met z'n tweeën en kookten we uitsluitend voor vrienden en bekenden. Dat breidde zich langzaam uit naar echte klanten uit ons eigen postcodegebied. Inmiddels bedienen we heel Amsterdam en een groot gedeelte van Amstelveen. Nu mogen we ook aankondigen dat we vanaf 9 april ook bezorgen in Ouderkerk aan de Amstel.''

Om de variatie te behouden, biedt MarleenKookt dagelijks vier verschillende gerechten, die naar wens kunnen worden aangevuld met voor- en bijgerechten of desserts. "Wij bieden geen abonnementen; iedereen is vrij om zo vaak bij ons af te nemen wat hij of zij wil. Sommigen bestellen één keer per jaar, anderen één keer per maand en sommigen meerdere keren per week.'' Indien klanten 's morgens voor 11.00 uur bestellen, krijgen zij de maaltijd 's avonds thuisbezorgd in het gekozen tijdvak van dertig minuten. "Wij leveren alle maaltijden in porseleinen schalen'', vervolgt Marleen. "Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar je zet het op tafel alsof je het zelf gemaakt hebt. Niet eten uit plastic bakjes; maar gewoon in huiselijke sfeer.''

Marleen vindt het belangrijk om voortdurend te blijven variëren in haar aanbod van gerechten. "Als je zelf kookt, is dat lastiger. Je loopt vaak toch dezelfde route door een supermarkt en kiest steeds ongeveer dezelfde producten. Dat doe je omdat je geneigd bent voor de vertrouwde weg te gaan of gerechten te koken waarvan je zeker weet dat je huisgenoten het lekker vinden. Wij proberen wekelijks nieuwe dingen uit. Ik heb ontzettend veel kookboeken en daar komt bijna elke week wel een nieuw boek bij. Daarnaast daag ik mijn keukenteam ook uit om nieuwe dingen uit te proberen. Zo hebben we tijdens de Olympische Winterspelen een aantal authentiek Koreaanse gerechten gekookt en werken we nu veel met Mexicaanse gerechten. Omdat we dagelijks zo'n ruime keuze bieden, zit er altijd wel iets lekkers voor je bij.''

Nieuwsgierig naar wat de pot schaft bij Marleen? Kijk op www.marleenkookt.nl

Rosanne Kok