• Rosanne Kok

Patisserie Prenger houdt weer tompoucen-actie

AMSTELVEEN Steve Bouman van Patisserie Prenger weet niet van ophouden. Hij heeft Sint en Kerst nog maar net afgerond of hij lanceert alweer een nieuwe actie. Naast zijn welbekende tompoucen gevuld met slagroom of gele room, presenteert hij de komende weken vijf nieuwe soorten waarvan er wekelijks één soort in de aanbieding is. En wie de tompoucen koopt maakt kans op een jaar lang gratis tompoucen.

Voor de Amstelvener is een tompoucen-actie niet nieuw. "Vier jaar geleden, toen we Patisserie Prenger net overnamen, hebben we ook een actie met tompoucen gedaan'', vertelt de patissier. "Dat was een enorm succes.'' Met de actie wil hij de typisch Hollandse lekkernij onder de aandacht brengen. "Natuurlijk kennen we allemaal de tompoucen gevuld met slagroom of gele room'', vervolgt hij. "Die verkopen wij elke dag. Maar een tompouce is echt veelzijdiger dan dat. Wij laten onze gasten een nieuwe dimensie van een tompouce beleven.'' '

Daarom presenteert de Amstelveense patissier maar liefst vijf nieuwe tompoucen: mokka, caramel, chocolade, monchou en framboos. "De komende vijf weken is er steeds per week een nieuwe soort in de aanbieding'', stelt Steve. "Die verkopen we voor 1,75 euro per stuk.'' Wie de tompoucen koopt, maakt kans op een prijs. "De hoofdprijs is een jaar lang gratis tompoucen'', lacht Steve.

Om te voorkomen dat deze actie uit de hand loopt, heeft de patissier goed nagedacht over de kleine lettertjes. "We bieden in totaal 104 tompoucen aan'', stelt hij. "Als je er dan wekelijks twee komt halen heb je er het hele jaar lol van. Maar als je ze alle 104 in een keer wilt bestellen, is dat voor ons ook geen enkel probleem.''

Patisserie Prenger is gevestigd aan Amsterdamseweg 148. Meer info: www.patisserieprenger.nl