• De vermoedelijke vluchtauto werd aangetroffen op de Amsteldijk-Zuid.

    EVL/Rob Franken

Bewoners gegijzeld in woning Godfried Bomanslaan

AMSTELVEEN Vanmorgen rond 5.00 uur werden bewoners in een woning aan de Godfried Bomanslaan opgeschrikt door een overval. Zij zijn een tijdlang gegijzeld en vastgebonden door de daders. Eén slachtoffer is met een lichte hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Kort na het incident is met behulp van de helikopter en speurhonden de zoektocht gestart naar de drie mannelijke verdachten met een donkere huidskleur, die alle drie in het zwart gekleed waren en bivakmutsen droegen.

De drie verdachten zijn mogelijk in een zilverkleurige Volkswagen Polo in de richting van de Amsteldijk gevlucht. Op de Amsteldijk, ter hoogte van de Nesserlaan, wordt deze auto enige tijd later zonder personen in het water aangetroffen. De recherche onderzoekt of deze auto bij de woningval betrokken is en doet sporenonderzoek.

De recherche is gestart met het buurtonderzoek en roept getuigen dringend op om eventuele informatie met hen te delen. Wie deze bewuste nacht rond 5.00 uur in de omgeving van de Godfried Bomanslaan iets opvallend gezien of gehoord, wordt gevraagd om dat te melden via 0900-8844. Ook als het informatie betreft van voor of na de woningoverval. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kunnen getuigen het tipformulier op politie.nl invullen. Hier kunnen ook eventuele camera of dashcambeelden geüpload worden.