Afbeelding
Politie.nl

Auto in beslag genomen en bestuurder aangehouden na halen van 164 km/uur op Beneluxbaan

26 maart 2024 om 14:52 Overig

AMSTELVEEN De politie heeft een bestuurder aangehouden die met 164 km/uur over de Beneluxbaan in Amstelveen reed waar 50 km/uur is toegestaan. Het incident deed zich al eind februari voor, maar is nu pas bekendgemaakt. De verdachte wist op betreffende datum nog te ontsnappen, maar is aan de hand van het kenteken van de auto achterhaald. Ook kon het voertuig worden gelokaliseerd. Het voertuig is in Amsterdam uit een ondergrondse garage gehaald en in beslag genomen.

Omdat de verdachte tijdens het onderzoek niet werd aangetroffen, is hij in overleg met de Officier van Justitie als gesignaleerd aangemerkt. Hierop heeft de verdachte zich bij de politie gemeld. 

LASERGUN

De overtreder werd eind februari betrapt toen één van de motorrijders van Verkeerspolitie Amsterdam die op de Beneluxbaan in Amstelveen met de lasergun op snelheid stond te controleren. Op het moment dat de motorrijder de bestuurder een volgteken gaf, besloot hij om er vandoor te gaan. Hierdoor ontstond een achtervolging door Amstelveen-Zuid. Vanwege de enorme risico’s die de verdachte volgens de politie nam, heeft de motorrijder besloten om de achtervolging te staken. Omdat het kenteken bekend was is er direct een onderzoek ingesteld, waaruit al snel een verdachte in beeld kwam. 

Naast de snelheidsovertreding wordt de verdachte diverse overtredingen ten laste gelegd, waaronder door rood licht rijden, niet de rijbaan gebruiken, spookrijden en het negeren van een verkeersbord. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie