• Dorpsstraat afgesloten.

    Naomi Heidinga

Veel schade in Dorpsstraat Ouderkerk na plofkraak

OUDERKERK AAN DE AMSTEL Het centrum van Ouderkerk aan de Amstel is het grootste deel van de dag afgesloten na een plofkraak op een geldautomaat. Door de explosie in de Dorpsstraat is volgens de politie vrijdagochtend vroeg veel schade ontstaan. Er zijn ruiten gesprongen en meerdere dakpannen zijn gesneuveld. Vanwege de opruimwerkzaamheden blijft het centrum voorlopig dicht.

Ondernemers en bewoners kunnen op het gemeentehuis terecht voor meer informatie. Een inwoner sprak de vrees uit dat hierdoor ook de laatste pinautomaat uit het dorp verdwijnt. Bij de kraak zijn geen gewonden gevallen.

HARDE KNAL Rond 03.52 uur hoorden omwonenden een harde knal. De daders hadden het gemunt op een geldautomaat in de Dorpsstraat. Ze zijn daarna gevlucht op een scooter in de richting van de Burgemeester Stramanweg, vermoedelijk in de richting van Amsterdam Zuidoost. Een zoektocht onder andere met een politieheli heeft niet geleid tot de aanhouding van deze verdachten. De daders waren donker gekleed en droegen een helm. Eén helm was voorzien van een witte streep. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is ter plaatse geweest voor eventuele achtergebleven explosieven.

GETUIGEN Getuigen zich kunnen zich melden via: 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maakt gebruik van het tipformulier, waarop men ook beeldmateriaal ter beschikking kan stellen van de politie.