• luwte

    onbekend

Alzheimer Café Amstelveen 25 januari 2018

12-01-2018, 07:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 25 januari 2018, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Wimbledonpark 361, Amstelveen
Woonzorgcentrum De Luwte
Amstelveen

Vroegsignalering: dementie of vergeetachtigheid?

In het Alzheimer Café Amstelveen van donderdag 25 januari zal gespreks-leider Job van Amerongen spreken met Jentie Kraamer (specialist ouderen-geneeskunde bij de Zonnehuisgroep) over de zin van vroeg¬signa¬lering.

In de praktijk blijkt dat veel mensen met dementie en hun naasten lang thuis zelf "aanrommelen" voordat ze aan de bel trekken omdat het niet meer gaat. De signalen, de vergeetachtigheid en het "niet-pluis-gevoel" worden niet herkend als symptomen van dementie.

Het is echter belangrijk om dementie in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te diagnosticeren. Zowel de mantelzorger als de betrokkene met dementie kan dan vanaf het begin goed worden begeleid. Het onbegrip over veranderend gedrag wordt weggenomen doordat de naasten worden geïnformeerd over de verschijnselen die horen bij dementie. Maar ook de mogelijkheden die er zijn op het gebied van ondersteuning, hulpmiddelen, zorg, activiteiten zijn effectiever als zij eerder in het ziekteproces kunnen worden ingezet.

Jentie Kraamer zal uitleggen waar men op moet letten bij bepaalde signalen, hoe men normale vergeetachtigheid van beginnende dementie kan onderscheiden en wat het belang is van een juiste diagnose. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte welkom op donderdag 25 januari in het woonzorgcentrum 'De Luwte' van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.