Alzheimer Café Amstelveen

17-05-2018, 12:41 | Lezersnieuws | alzheimer nederland

Datum:

donderdag 24 mei 2018, 19:30

Locatie:

Wimbledonpark 361
De Luwte, zonnehuisgroep
Amstelveen

Gespreksleider Jos Heeremans zal met gastspreker Mieke Regelink het belang van bewegen bespreken. Mieke Regelink is werkzaam bij het sportbedrijf Amstelveen en Participe Amstelland en gespecialiseerd in ?bewegen voor ouderen?.

Bewegen is belangrijk voor je lichaam, of je nu jong of oud bent. Onderzoek wijst uit dat bewegen ook een positieve invloed heeft op het brein. Al op korte termijn verbeteren functies van je hersenen en op langere termijn verkleint het de kans op dementie. Niet-bewegen is zelfs slecht voor mensen met dementie, zowel voor hun lichamelijke als hun mentale fitheid. En iedereen kan bewegen, hoe kwetsbaar of beperkt men ook is.

Mieke Regelink laat ons zien wat bewegen doet voor het brein en waarom de invloed van beweging zo positief is voor ons hele lijf en onze hersenen. Ook zal zij voorbeelden geven van toegankelijke oefeningen. Uiteraard is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte welkom op donderdag 24 mei in het woonzorgcentrum ?De Luwte? van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.