Argentijns Jazz ensemble in de Bolder

05-11-2018, 00:38 | Lezersnieuws | Henk Brinkman

Datum:

vrijdag 9 november 2018, 20:00 tot 23:00

Locatie:

GROENHOF 140
WIJKCENTRUM DE BOLDER
Amstelveen

Dit kwartet bestaat uit vier van oorsprong Argentijnse muzikanten die muziek uit hun thuisland naar hun eigen hand zetten in de groep Antimufa. Zij belichamen Argentijnse muziekstijlen uit een mix van de traditionele Tango, Milonga en lokale folklore, maar gaan er avontuurlijk, improviserend en ook heel smaakvol mee om. Nostalgie en melancholie zijn onlosmakelijk verbonden met de Argentijnse muziek, maar beide krijgen een ambigue extra laag van deze bijzondere expats.

De musici zijn bekenden in de Nederlandse jazz en Impro-Scene. Guillermo Celano – gitaar; Natalio Sued – tenorsax, clarinet, zang; Marco Baggiani – drums en Adan Mizrahi – contrabas; ”Dit is een kwartet dat echt een enthousiast publiek verdient”.

Antimufa bewijst dat de combinatie van jazz en wereldmuziek sprankelende muziek kan creëren, die de luisteraar naar de rand van zijn stoel brengt; "De toon is licht en nauwkeurig. De speciale sfeer van deze band is dat de muzikanten een relativistische, vaak humoristische draai aan de tradities geven, die de meeste niet-Argentijnen slechts oppervlakkig kennen. “Deze make over van Argentijnse muziek is uiterst aangenaam en verfrissend" De locatie: vrijdag 9 november 2018 Wijkcentrum de Bolder Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen

Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. Er is VOLDOENDE vrije parkeergelegenheid !!

Dit ‘LIVE MUSIC EVENT’ wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net