• Film afbeelding van de docu: A Mindful Choice

    Mountford Media
  • Film afbeelding van de docu: A Mindful Choice

    Mountford Media

Bijzondere interactieve filmavond

31-03-2018, 16:27 | Lezersnieuws | Shunyata Ishaya

Datum:

dinsdag 10 april 2018, 19:00 tot 22:00

Locatie:

Ringdijk 16
Zon Rondom
Amstelveen

De Documentaire: A Mindful Choice In elk leven komt er een moment dat je jezelf realiseert dat er meer moet zijn? Deze documentaire, gemaakt door twee Ishaya monniken, is een krachtige en ontroerende katalysator voor verandering. Oogstrelende camerabeelden worden gecombineerd met portretten van mensen die je diep raken.

De twee Ishaya monniken, Greg Hopkinson en Sally Lewis uit Nieuw Zeeland, reisden de wereld rond. Ze spraken verschillende mensen die de keuze maken voor innerlijke rust en vrede d.m.v. meditatie, dit ondanks hun vaak roerige omstandigheden. We zien o.a. balletdansers, schrijvers, zakenmensen, een kankerpati?nt, weeskinderen en zwaarbeveiligde gevangenen; hun verhalen laten zien dat innerlijke rust mogelijk is. Deze verhalen sporen ons aan ons af te vragen: als dat mogelijk is voor individuen zoals deze, is het dan ook mogelijk voor een gemeenschap, voor een land en zelfs de mensheid als geheel?

Mini Lezing van twee Nederlandse Ishaya monniken Deze avond wordt begeleid door twee Nederlandse Ishaya monniken, Shunyata en Nirantara. Zij zullen een inleiding voor de film geven en een interactieve korte lezing na afloop van de film.

Ishaya monniken The Bright Path Ishaya?s zijn moderne, niet-religieuze monniken met een eeuwenlange traditie in het vergroten van het bewustzijn op aarde. Zij staan midden in de maatschappij met partners, families en banen en hebben tegelijkertijd allemaal een passie voor vrede.

Nederland telt op dit moment 10 Ishaya monniken en zij geven onderricht in Ishaya?s Ascension meditatie zoals onderwezen door The Bright Path.

Vanaf het moment dat ?A Mindful Choice? sinds dit voorjaar in Nederland te zien is, brengt de documentaire veel teweeg. Het publiek wordt geraakt door de boodschap van vrede en eenheid. Vanwege de grote vraag en uitverkochte zalen (o.a. in Amersfoort, Hilversum, Leiden, Amersfoort, Delft, Amsterdam) wordt de baanbrekende documentaire nu ook vertoond op de locatie van Zon Rondom in het prachtige stiltegebied, bovenkerkerpolder te Amstelveen. ? De film raakt het publiek in het hart, er wordt veel over gesproken en sommige bezoekers hebben de film al meerdere keren gezien. In deze tijd van angst en tweedeling in de maatschappij is er duidelijk behoefte aan een ander geluid. En dat laat deze documentaire horen. A Mindful Choice toont hoe mensen de keuze maken om innerlijk rust te ervaren. Dit roept op