• Exhibition on screen

    David Hockney

David Hockney - Exhibition on Screen

10-09-2018, 12:59 | Lezersnieuws | Simone Chun

Datum:

dinsdag 18 september 2018, 19:30

Locatie:

Stadsplein 100
Cinema Amstelveen
Amstelveen

Een samenwerking met topmusea en kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. In een documentaire stijl, verweven met biografie?n, ne exclusieve achter de schermen beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Naast de schitterende, in messcherpe beelden vastgelegde impressies van de tentoonstelling, komen bevlogen curatoren, experts en kunstenaars aan het woord, die de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belichten. Elke film is circa 90 minuten en Nederlands ondertiteld .

Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt Henk van den Bosch een korte inleiding op de kunstenaar en/of stroming. Aanvang inleiding 19.30 uur. Aanvang film 20.15 uur.

Filminformatie David Hockney wordt beschouwd als de populairste artiest van Groot-Brittanni?. Hij is wereldwijd een sensatie en zijn exposities in onder meer Londen, New York en Parijs worden door een miljoenenpubliek bezocht. Deze film richt zich op tentoonstellingen in 2012 en 2016, die in de Royal Academy of Arts in Londen in Groot- Brittanni? een immens succes waren. Hockney heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 80 jaar bereikt. Hij vertoont echter nog geen slijtage en heeft zijn kenmerkende stoutmoedigheid nog niet verloren. De musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Cinevillepashouders Cinevillepashouders ontvangen korting en kunnen met een toeslag van ?6,50 naar deze vertoning.

U kunt bij deze film geen stoel uitkiezen omdat bij de start verkoop de nieuwe digitale zaalplattegrond nog niet beschikbaar is. U kunt op de avond zelf een zitplaats uitkiezen.