• 'Doel van het EnergieOntbijt,' aldus wethouder Peter Bot, 'is dat het gesprek over duurzaamheid in heel Amstelveen op gang komt.'

    Paul Paris

EnergieOntbijt met de wijken Uilenstede, Bankras-Kostverloren en Kronenburg

27-11-2017, 16:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 15 december 2017, 08:30 tot 11:00

Locatie:

Laan van Kronenburg 14, Amstelveen
Nest Werkplekken voor Groeiers
Amstelveen

Duurzaam Amstelveen houdt vrijdag 15 december weer een EnergieOntbijt in opdracht van de gemeente. Het vindt plaats tussen 8.30 en 11.00 uur bij de Huismeesters van Nest, Laan van Kronenburg 14 in Amstelveen. Studenten, bewoners en ondernemers uit Uilenstede, Kronenburg en Bankras-Kostverloren zijn welkom om met elkaar te sparren over vermindering van energieverbruik en duurzaam opwekken van energie. Ook Amstelveners uit andere wijken zijn van harte welkom.

Het programma begint met koffie, thee en een biologisch ontbijt tussen 8:30 en 9 uur. Van 9.00 tot 9.45 uur delen inwoners hun successen en uitdagingen bij het verduurzamen van hun woning. Van 9.45 tot 10.30 uur gastsprekers aan het woord onder wie: bestuurslid Roos Wijkers van studentenuitzendbureau SAMEEN over wat duurzame ondernemers en studentonderzoekers van elkaar leren; wijkbewoner en ondernemer Arno van Wayenburg over hoe duurzame basisscholen bijdragen aan toekomstbestendige jongeren en volwassenen en energie-expert Huibert Spoorenberg over hoe een warmtescan het energieverbruik van je woning helpt verminderen. Van 10.30 tot 11.00 uur is er tijd voor conclusies en uitwisseling van vragen en antwoorden tussen experts en bewoners.

Volgens wethouder Peter Bot (Duurzaamheid) wordt met het EnergieOntbijt doelbewust de wijken ingegaan. ,,Zo wordt deelname nog laagdrempeliger. Doel is te zorgen dat het gesprek over duurzaamheid in heel Amstelveen op gang komt.´´ Centraal staat dit keer de vraag hoe we van elkaar leren ons energieverbruik te verminderen.

AANMELDEN Wie ook mee wil ontbijten en aan het gesprek wil deelnemen, kan zich aanmelden bij de coördinator van het EnergieOntbijt Jacqueline Quarles van Ufford via jrvquarles@gmail.com. Aangeraden wordt er snel bij te zijn, want er is beperkt plaats.