• JJ Cale

    JJ Cale

Muzikanten uit o.a. De Staat en Typhoon brengen eerbetoon aan JJ Cale

30-12-2017, 15:20 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 5 januari 2018, 00:00

Locatie:

Schipholdijk 253b, Amstelveen
The Shack
Amstelveen

The Shack heeft ze ook in het nieuwe jaar weer staan, die ongeëvenaarde undercoversessies. Het concept van de undercoversessies is inmiddels welbekend: artiesten uit veelal bekende Nederlandse bands, brengen in een speciaal samengestelde muziekformatie een spectaculaire ode aan "de muzikale groten der aarde". Kwaliteitscovers dus! De eerste van 2018, op vrijdag 5 januari (aanvang 21.00 uur!) is een bijzonder mooie met professionele muzikanten op het podium en meteen al een muzikaal hoogtepunt in The Shack! Voor deze tribute verzamelde Vedran Mircetic (gitarist van De Staat) een uitgelezen gezelschap muzikanten om zich heen: Sebas van Olst (bassist van Typhoon), Matthijs Stronks (toetsen, Donnerwetter en Doors undercover), drummer Mike Visser (CCR en Doors undercover), gitarist Stef Woestenenk (Moonyard) en zanger Erik Hagelstein (Joe Cocker Tribute)

Alhoewel JJ Cale bij het grote publiek niet heel bekend is, is hij een groot artiest die onder collega muzikanten in hoog aanzien staat en hebben de meeste mensen wel een album in de kast staan met daarop een nummer uit zijn hand. Wie kent ze niet; Call Me The Breeze, After Midnight, Cocaine, dit zijn slechts een paar van de vele JJ Cale juweeltjes die iedereen voornamelijk kent van muzikanten als Eric Clapton, Lynyrd Skynyrd, Santana, Johnny Cash en The Band. Ondanks dus zijn bescheiden bekendheid heeft hij een enorme invloed gehad op de geschiedenis van de popmuziek. De band die vrijdag 5 januari op het Shack podium staat brengt een indrukwekkende selectie van het rijke oeuvre van de meester.

Een absolute aanrader voor de liefhebber van live-muziek; in een intieme setting luisteren naar muzikale helden van nu in een adembenemend eerbetoon aan hun held van toen!

Entree 10,00