• Gaan we katten?

    Bertina Slager/ Suzanne Mol
  • Scenefoto Gaan we katten?

    SGBV

Nieuwe voorstelling cabaretière Dorine Wiersma in première in Amstelveen

20-11-2017, 11:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 1 december 2017, 20:30 tot 22:00

Locatie:

Stadsplein 100, Amstelveen
Schouwburg Amstelveen
Amstelveen

Op vrijdag 1 december a.s. gaat cabaretière Dorine Wiersma in première met haar nieuwe voorstelling Gaan we katten? in Schouwburg Amstelveen.

Gaan we katten?

In Gaan we katten? gooit Wiersma haar laatste restje beleefdheid overboord. Met veel plezier zet zij haar nagels in complottheorieën, sportscholen, acteervolk, fundamentele gelijkhebbers, bovenmatige onderbuikgevoelens, genderneutrale toiletten en natuurlijk ook in zichzelf. Taalrijk, muzikaal, vilein maar zeker ook hoopvol maakt zij de balans van haar eerste halve levenseeuw op.

Loopbaan

Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium. In 2009 ontving zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied voor 'Stoute Heleen'. Ze maakte eerder de voorstellingen Rustig Blijven, Goed Zo Dorine, Zei Ik Dat? en D&A. In samenwerking met beeldend kunstenaar Jasper Oostland maakte Dorine in 2017 een kalender met een serie kattenportretten in lied en beeld. Deze in 2017 in eigen beheer uitgegeven kalender krijgt een vervolg: dit najaar is de Nationale Gestoorde Kattenkalender 2018 te verkrijgen.

kaarten via www.schouwburgamstelveen.nl

aanvang: 20:30 uur