Opening 7e Piano Promenade Amstelveen, 8 oktober 13.30 uur, St. Urbanuskerk Bovenkerk, Amstelveen

11-09-2017, 23:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 8 oktober 2017, 13:30 tot 17:00

Locatie:

Noorddammerlaan 126, Bovenkerk
St. Urbanuskerk Bovenkerk
Bovenkerk

7e Piano Promenade Amstelveen 

 

  

De 7e Piano Promenade Amstelveen vindt plaats op zondag 8 oktober.  Promenadebezoekers kunnen op zondag profiteren van het totale aanbod van muziek in de huiskamers.  

De welluidende en spectaculaire openingsceremonie van de Piano Promenade speelt zich dit jaar voor het eerst af in de onlangs gerenoveerde Urbanuskerk in Bovenkerk, tussen 13.30 en 14 uur.  

 

De huisconcerten zijn weer verspreid over het noordelijke deel van Amstelveen. De deuren gaan open om 14.30 uur, en sluiten om 17 uur.  Er zijn 18 locaties gekozen, van de Amsterdamseweg via de Handweg naar de Urbanuskerk, Kastanjelaan en Elsrijk Een  50-tal pianisten, hier en daar vergezeld van begeleidende instrumentalisten en zangeressen, doen weer belangeloos mee met vaak verrassende programma's, met zowel jazz, filmmuziek en klassiek. Entree is overal weer gratis 

 

Om de verwachte grote toeloop op te vangen zijn er ook enkele grotere locaties die genoeg ruimte bieden. Een ervan is een akoestisch geschikte mooie glazen kas van het tuincentrum Life and Garden aan de Handweg. Ook het Amstelveense Museum Jan van der Togt zal weer met muziek worden gevuld, terwijl de concertbezoekers daar ook gratis van de geëxposeerde kunst kunnen genieten. Maar de Piano Promenade blijft vasthouden aan  zijn formule van ongedwongen en intieme huisconcerten. Jaarlijks stijgt de gemiddelde kwaliteit van de concerten, met zowel beroepsmusici, muziekdocenten en hooggeschoolde amateurs. Ook vallen er weer verbazingwekkende jeugdige pianotalenten te ontdekken, druk bezig met hun beroepsopleiding. 

 

De locaties van de concerten en de namen van de deelnemers worden in de week voorafgaand aan zondag 8 oktober  bekend gemaakt via de website www.pianopromenadeamstelveen.nl. 

Flyers met de route zijn ca. één week voorafgaand op te halen bij Van Kerkwijk Piano's aan de Amsterdamseweg 202. Bij de openingsmanifestatie in de Urbanuskerk zijn programma's te krijgen. Deze programma's zijn een week voorafgaand aan de Promenade ook te downloaden op www.pianopromenadeamstelveen.nl. Met dank aan sponsoren Gemeente Amstelveen,  Yamaha en Van Kerkwijk Piano's  

 

Het Piano Promenade Comité