• Voorstelling De Meeuw

    Bostheater

Voorstelling De Meeuw in Bostheater

16-05-2018, 21:54 | Lezersnieuws | Jan Brummer

Datum:

dinsdag 24 juli 2018, 21:00

Locatie:

De Duizendmeterweg 7
Bostheater Amsterdamse Bos
Amstelveen

Deze zomer brengen het Amsterdamse Bostheater en het Noord Nederlands Toneel op het grootse buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Anton Tsjechov: De Meeuw. Een komedie over de tragische en hilarische pogingen het leven zin te geven. In het kunstmatige paradijs van een aangeharkt landgoed, is iedereen met elkaar verbonden, of ze dat nu leuk vinden of niet. Zonder de bescherming van de rol die ze in het dagelijks leven gewend zijn te spelen, worden ze geconfronteerd met zichzelf en elkaar. Dit leidt tot hopeloze liefdespogingen, verveelde slapstick, losgeslagen schietpartijen en gezongen hartenkreten.

De jongeren, onrustig, vertonen een ziekelijke behoefte aan erkenning. De ouderen vrezen de kracht van de nieuwe generatie en zijn bang statuur te verliezen. Voor het te laat is, voor het verval onherroepelijk zal toeslaan, proberen ze er het beste van te maken - of er in elk geval nog iets van te maken.

Zo woekert de menselijke natuur, in pijnlijk herkenbare gedaanten - eigenwaan en overmoed, verslaving en verveling, hufterigheid en hypocrisie, verlangen en melancholie. Dit alles scherp geobserveerd en geestig beschreven door meesterverteller Anton Tsjechov.

Spel: Esther Scheldwacht, Andre Dongelmans, Hanna van Vliet, Jesse Mensah, Iwan Walhain, Peter van Heeringen, Julia Diepstraten en Denzel Goudmijn

regie: Ingejan Ligthart Schenk bewerking: Ingejan Ligthart Schenk en Erik Bindervoet dramaturgie: Robbert van Heuven compositie: Randell Heye decorontwerp: Ascon de Nijs lichtontwerp: Reier Pos

De voorstelling speelt 24 juli t/m 08 september 2018 op di t/m za om 21:00 uur.

Kosten: 18,00 euro.

Website: www.bostheater.nl

Adres: Amsterdamse Bostheater, De Duizendmeterweg 7, 1182 DC, Amstelveen.