• De school in Amstelveen waar de kassier zitting hield.

    Beeldbank Amstelveen

120 jaar Rabobank Amstel en Vecht

14-06-2018, 16:35 | Lezersnieuws | rabobank

Rabobank Amstel en Vecht bestaat op 14 juni 2018, 120 jaar. De bank is ontstaan door fusies. Aan de basis stonden 8 kleine lokale Boerenleenbanken: Nieuwer-Amstel (Amstelveen), Ouder-Amstel, Muiden, Muiderberg, Weesp, Baambrugge en twee banken in Abcoude.

De oudste werd opgericht op 14 juni 1898: de Coöperatieve Boerenleenbank te Amstelveen, gemeente Nieuwer-Amstel. 25 mannen tekenden op die dag bij notaris van der Helm in Ouder-Amstel de oprichtingsakte. Later zou 26 augustus als oprichtingsdatum worden gebruikt, dat is de datum van de eerste vergadering van het bestuur.

Directievoorzitter Ugur Pekdemir: ‘Na 120 jaar zijn de coöperatieve wortels nog steeds zichtbaar. We doen veel voor de samenleving door, via ons Coöperatiefonds, een deel van de winst terug te geven aan onze directe omgeving. Daarnaast bieden we kosteloze vergaderruimte aan en helpen organisaties met kennis, want de bank is van onze klanten. Samen worden wij er sterker van’.

Zitting in school

Vanaf de oprichting in 1898 tot 1916 heeft de Boerenleenbank Nieuwer-Amstel (Amstelveen) zitting gehouden in de Openbare Lagere School aan de Dorpsstraat 40. Daarna werd het pand aan de Middeldorpstraat 2-4 betrokken.

Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt in oktober een boek over de geschiedenis en de toekomst van de bank.