• Judoka Inno Loeber wint bij de jongens -13 jr, -34 kg in Differdange, Luxemburg

    M. Loeber
  • Judoka Inno Loeber wint bij de jongens -11 jr, -33 kg in Differdange, Luxemburg

    M. Loeber
  • Beslissende actie van Inno Loeber (blauw) tegen de Luxemburger Kevin Nunes Dos Santos

    M. Loeber

2 keer goud voor judoka Inno Loeber in Luxemburg

10-06-2018, 22:09 | Lezersnieuws | Michiel

Afgelopen zaterdag werd de 4ième Challenge International de la Ville de Differdange in Luxemburg gehouden. Aan dit judo toernooi deden judoka's mee uit Ijsland, Schotland, Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en natuurlijk Luxemburg. 

Van Karel Gietelink Sport was alleen Inno Loeber afgereisd naar Differdange en niet zonder resultaat. In een poule systeem tot 33 kilo wist Inno al zijn partijen met ippon te winnen bij de jongens tot 11 jaar, wat hem de eerste gouden medaille opleverde. In de middag nam Inno deel aan de klasse tot 34 kg bij de jongens tot 13 jaar. Het betrof hier een afvalsysteem. Nadat hij de eerste twee partijen met ippon gewonnen had tegen achtereenvolgens de Belg Khatchatourian en de Luxemburger Pater, moest hij het in de halve finale opnemen tegen de nummer 1 van Luxemburg, Kevin Nunes Dos Santos. Het werd een spannende partij die over en weer ging, echter in de Golden Score wist Inno Kevin op de rug de gooien en zich te plaatsen voor de finale.

In de finale werd er gewonnen van de in België woonachtige Nederlander Milan Peeters die in de Golden Score zijn derde straf moest incasseren en daarmee gediskwalificeerd werd, waardoor Inno zijn tweede gouden medaille in ontvangst mocht nemen.