• Voorstelling De Drie Musketiers

    Bostheater
  • Cast De Drie Musketiers

    De Warme Winkel
  • Vorstelling in het Bostheater

    Bostheater

35 jaar Amsterdamse Bostheater

15-04-2019, 10:56 | Lezersnieuws | Jan

Het Amsterdamse Bostheater bestaat 35 jaar. Reden te meer om groots uit te pakken voor de zomerproductie, met niemand minder dan De Warme Winkel. Sinds jaar en dag is de zomerproductie het gezicht van het Bostheater. In de maanden juli en augustus is deze voorstelling maar liefst zeven weken lang, vijf dagen per week, te beleven in het meest idyllische theater van Amsterdam.

Voor vele Amsterdammers het familie-uitje van het jaar, onder het genot van een heerlijke picknick genieten van spectaculair theater. De Warme Winkel is een theatercollectief bestaande uit Ward Weemhoff, Vincent Rietveld (o.a. De Luizenmoeder) en Mara van Vlijmen (o.a. MeesKees en Keyzer & De Boer advocaten). De eindregie is in handen van film, televisie, en theaterregisseur Pieter Kramer (o.a. Creatief met Kurk, Hertenkamp en Lang en Gelukkig).

De Drie Musketiers Er is een groot publiek dat stiekem een van de meest wonderlijke plekken van Nederland verborgen houdt: het amfitheater in het Amsterdamse bos. Het toneel van operateske proporties wordt omringd door torenhoge bomen die de laag passerende vliegtuigen onder hun buik kietelen. Voor veel Amsterdammers is deze culturele oase al 35 jaar een vaste prik in de zomervakantie: picknick en performance in ‘het bos’.

De Warme Winkel - de meest spraakmakende toneelgroep van Nederland - gaat deze zomer vol op het orgel in haar bewerking van De Drie Musketiers, en trekt daarbij alle registers open. Slapstick en spektakel vechten om aandacht, varkens en kippen rennen voor hun leven terwijl 7 acteurs de degens opnemen en 14 anderen een virtuoze dood tegemoet gaan. De Drie Musketiers staan al meer dan een eeuw symbool voor tomeloze moed en hadden een eergevoel dat de F-side doet blozen. Ze keken niet op een dode meer of minder, aan De Warme Winkel de opdracht om licht te brengen in dat duistere staartje van de middeleeuwen.

Het Amsterdamse Bostheater Het Bostheater is een theater voor een breed en divers publiek, met een kwalitatief en inhoudelijk programma van verschillende podiumkunsten, waar zingeving en vermaak moeiteloos samengaan. De combinatie van de mooie buitenlocatie, de programmering en het vriendelijke prijsbeleid maken het Bostheater laagdrempelig en toegankelijk.

Van: 2 – 27 juli en 13 – 31 augustus Op: dinsdag t/m zaterdag Tijd: 21.00 – 22.30 uur Prijzen: €18,50 – €14,50 Tickets: www.bostheater.nl