Armoede in het openbaarvervoer in Amstelveen door vervallen van halte Heemraadscahpslaan

12-12-2017, 00:01 | Lezersnieuws | Philip Bodenstaff

Als je dit in de folders van Connexxion leest:

"Connexxion heeft het vervoerplan gepresenteerd voor de zogenoemde busconcessie Amstelland en Meerlanden 2018-2027. Vanaf 10 december 2017 gaat Connexxion in dit gebied met 100 elektrische geleidebussen rijden. Daarbij wordt er een 24-uurs OV-aanbod gegeven met een flexxysteem voor OV op aanvraag. Daarmee heeft Connexxion volgens eigen zeggen een ambitieus en innovatief OV-aanbod gedaan aan de Vervoerregio Amsterdam, de opdrachtgever van deze OV-concessie." ,

dan denk je dat het beter gaat worden met het openbaar vervoer. Helaas, niets is minder waar.

De lijn 170 wordt R-net 347 en lijn 172 wordt R-net 357. Erg wennen dus. De trouwe lijn 199 zal niet meer rijden tot Amsterdam Zuid.. Deze route wordt nu nog verder ingekort en gaat alleen nog rijden tussen Schiphol en Westwijkplein.

Mensen die naar het Amstelland ziekenhuis moeten, zijn nu verstoken van een fijne verbinding met openbaar vervoer.

Maar daarmee is de armoede nog niet het grootst. Lijn 149 komt in zijn geheel te vervallen.

Als je dan denkt: "erger kan het niet", dan moet je weten dat de wijk Elsrijk het in het vervolg zonder verbinding naar Amstelveen-Zuid, Amsterdam, Uithoorn/Aalsmeer moet doen. In hun wijsheid hebben de concessiegever en Connexxion besloten om de lijnen voorheen 170 en 172, die sinds 10 december 2017 347 en 357 heten, niet meer te laten stoppen bij de halte Heemraadschapslaan. Ook stoppen er geen nachtbussen meer.

Ik vind het onbegrijpelijk dat de gemeenteraad en B&W van Amstelveen dit zomaar accepteren. Een groot deel van de bewoners van Amstelveen wordt hierdoor gedupeerd.

Nu moeten zij in het vervolg veel verder lopen om bij een bushalte te komen. . Vooral bij slecht weer, is de extra te lopen afstand oor ouderen of mindervaliden een extra drempel om op reis te gaan. Dit zal de eenzaamheid in de hand werken. Dit past helemaal niet in het beleid dat ouderen langer zelfstandig moeten kunnen blijven wonen.

Ik hoop dat de gemeenteraad en B&W Connexxion zullen dwingen deze bushalte, namelijk de Heemraadschapslaan, weer volledig in ere te herstellen voor alle ritten van de lijnen 347 en 357 (voorheen 170 en 172) en nachtbussen.

Dus: geen bussen meer bij Heemraadschapslaan naar Amsterdam , Uithoorn of Aalsmeer/Kudelstaart en zwembad in Amstelveen zuid

Lijn 199 bijna vervallen

Lijn 149 vervallen