• Ziva (meisjes mini) snelt langs de koeien

  Victor Waasdorp
 • Meisjes C pupillen snellen langs de koeien

  Victor Waasdorp
 • Start van de jongens B pupillen

  Victor Waasdorp
 • Meisjes B pupillen voor de start

  Victor Waasdorp
 • Start jongens A1 pupillen

  Victor Waasdorp
 • Start meisjes A1 pupillen

  Victor Waasdorp

AV Startbaan: Crossen tussen de koeien in 't Gooi

28-01-2018, 19:11 | Lezersnieuws | Victor Waasdorp

Op zaterdag 27 januari was het bos 't Laer bij Hilversum de locatie voor de derde en laatste voorronde wedstrijd in de crosscompetitie voor pupillen en junioren. Voor alle ouders, pupillen en junioren begon de dag met een ware 'speurtocht' van de parkeerplaats naar de start van de cross. Daar aangekomen bleek dat alle parcoursen waren verlegd vanwege een kudde grote grazers (koeien) die van geen wijken wisten. Aangezien dit een natuurgebied is, was er voor de organisatie geen andere oplossing dan alle parcoursen te veranderen. De junioren liepen soms wat langer, om de kudde heen en de pupillen liepen twee of meer ronden van vijfhonderd meter. Ook daar waren de grote grazers, maar die liepen in ieder geval niet op het parcours.

Junioren

De junioren moesten vaak een langer parcours lopen. Renée Zwijnenburg vond dat geen probleem en eindigde bij de meisjes B junioren op een negende plaats. De D junioren moesten dezelfde route afleggen als de pupillen later, over een afstand van 1500 meter. Bij de meisjes D1 eindigde Fanny den Uyl als zevende en bij de meisjes D2 werd Sterre van Wayenburg tiende. Ook de andere junioren hebben prima gepresteerd tussen de koeien.

Pupillen

Bij de jongens mini pupillen werd Stef Boumans na een mooie sprint vijfde. Alle meisjes mini pupillen eindigden heel knap in de top 10 (Sibel, Evelien en Ziva). Bij de jongens C pupillen startte Leon den Ouden heel sterk en werd vijfde. Lauren Timucin ging er bij de meisjes B pupillen als een speer van door. Even liep ze op de eerste plaats, maar de tweede plaats heeft ze niet meer uit handen gegeven. Ook Manuel Pattiwael van Westerloo startte heel snel bij de jongens A1 pupillen en werd nipt tweede na een mooie eindsprint. Bij de meisjes A1 pupillen vlogen Sophie Lucas en Nora den Ouden nog harder over het parcours dan vorige keer in Landsmeer. Sophie eindige daarmee heel mooi als derde en Nora direct daarachter als vierde. Niels van Bergen lag bij de jongens A2 pupillen heel lang op een tweede plaats, moest deze vlak voor de finish uit handen geven, maar werd toch nog heel knap vierde. Maxime Zschuschen sloot voor de AV Startbaan pupillen de dag af met een hele mooi vijfde plaats bij de meisjes A2 pupillen. Alle overige pupillen, die buiten de top 10 eindigden, hebben het ook heel goed gedaan in startvelden van vaak meer dan 60 pupillen.

Voor alle junioren en pupillen is het nu afwachten wie zich ook echt geplaatst hebben voor de cross finale in Soest op zaterdag 18 maart.