• AV Startbaan genomineerd voor verkiezing Vereniging van het Jaar

    Victor Waasdorp

AV Startbaan genomineerd voor verkiezing Vereniging van het Jaar

01-05-2018, 21:59 | Lezersnieuws |

AV Startbaan heeft zich genomineerd voor de verkiezing 'Vereniging van het Jaar'. Om deze verkiezing te winnen vraagt AV Startbaan iedereen om op AV Startbaan te stemmen via www.verenigingvanhetjaar.nl. Op deze website lees je het verenigingsverhaal van AV Startbaan, waarmee ze zich genomineerd hebben. Voor de winnende vereniging, maar ook voor de stemmers zijn diverse hele gave prijzen te verdienen.

Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

Waarom AV Startbaan 'Vereniging van het jaar' moet worden

Startbaan is uniek en biedt atletiek aan op alle niveaus, zowel recreatief als wedstrijd gericht, maar ook voor minder valide mensen en heeft een meerwaarde voor de gemeenschap.

Bij Startbaan is het motto ‘vele handen maken leuk werk’ en zijn heel veel leden actief als vrijwilliger (jurylid, trainer, barmedewerker en nog veel meer). Dit zorgt ervoor dat Startbaan een vereniging is van de leden voor de leden. Bij Startbaan staat samen en plezier hoog in het vaandel.

Startbaan heeft een nog steeds groeiende jeugdafdeling met ruim 250 pupillen en junioren. Daarnaast wordt er bij Startbaan door senioren aan baanatletiek, hardlopen en wandelen gedaan. Voor minder valide mensen is daar onlangs race-running aan toegevoegd. Startbaan is er dus voor iedereen, met of zonder een beperking.

Startbaan organiseert jaarlijks grote (sport) evenementen voor zowel leden, atleten, de meer recreatieve sporter en inwoners van Amstelveen en randgemeenten, waaronder de Lente Marathon, Pinkstermeerkamp, Midzomernachtcross, Nederlandse Estafette Kampioenschappen, Kerstloop, Clubkampioenschappen, maar biedt ook plaats aan de jaarlijkse avondvierdaagse in Amstelveen.

Kortom Startbaan is van de leden, voor de leden, maar ook voor de gemeenschap door de leden van Startbaan. Daarom zou Startbaan ‘Vereniging van het jaar’ moeten worden.