• Melody naar een mooie sprong ruim over de 3 meter

    Victor Waasdorp
  • Steven spring over 1.19 meter

    Victor Waasdorp
  • Ryan tijdens de 50 meter sprint

    Victor Waasdorp

AV Startbaan: Tweemaal goud voor Romee in Utrecht

04-02-2018, 00:00 | Lezersnieuws | Victor Waasdorp

Op zaterdag 3 februari vond in de Galgenwaard in Utrecht de Winterindoor, georganiseerd door Hellas Utrecht, plaats. In tegenstelling tot baanatletiek, waarop een tartan (verende) ondergrond wordt gelopen of gesprongen, vindt indoor atletiek veelal plaats op veel verschillende ondergronden. Soms zijn die hard, dan weer wat zachter en dan kan je ook soms wel en soms niet met spikes je wedstrijd doen. Dat vergt dus veel aanpassing en is niet altijd heel makkelijk voor de atleten. In Utrecht kon met speciale indoor spikes (de puntjes) gelopen en gesprongen worden. Terwijl buiten de winterse buien naar beneden kwamen, bereiden de Startbaan pupillen en junioren zich voor op deze wedstrijd

Junioren

Voor AV Startbaan was Romee van Dam (C junior) naar Utrecht afgereisd. Aan het einde van de dag zou blijken dat ze niet voor niets was gekomen. Na de voorrondes op de 60 meter sprint ging Romee als eerste naar de finale. In de finale liep zij 8.37 seconden, wat maar 0.09 seconden boven haar persoonlijk record is. Hiermee werd zij eerste. Op de 60 meter horden plaatste Romee zich als vierde. Door in de finale een persoonlijk record te lopen van 9.52 seconden werd Romee ook hier eerste. Knappe prestaties van Romee.

Pupillen

Voor AV Startbaan waren drie pupillen in alle vroegte afgereisd naar Utrecht. Ryan Waasdorp deed het erg goed bij de jongens B pupillen met een nieuwe persoonlijk record bij het kogelstoten. Melody Eekelschot wist zich goede staande te houden tussen een grote groep meisjes B pupillen. Na de 50 meter sprint en het verspringen stond Melody nog zesde, maar moest na het kogelstoten wat plaatsen afstaan en werd uiteindelijk tiende. Dat is heel knap, want er deden meer dan dertig meisjes mee. Bij de jongens A2 pupillen haalde Steven Waasdorp allemaal scores in de richting van zijn persoonlijke records. Ook in zijn categorie deden meer dan 30 jongens mee en mag hij trots zijn op zijn zesde plaats.

Over twee weken, op zondag 18 februari doen veel pupillen en junioren van AV Startbaan mee aan de volgende indoor wedstrijd in Amsterdam georganiseerd door Phanos.

(Helaas geen foto's van de gouden Romee)