• Vlnr Organisator Wim Tiel, Filip,Justin,Carlos en Christian

    Gert Koopman

Basisschool De Cirkel pakt zilver op kampioenschap Noord-Holland Schooldammen

03-03-2019, 18:30 | Lezersnieuws | Gert

Basisschool De Cirkel streed zaterdag 2 maart in Heerhugowaard met drie teams samen met dertig scholen om het kampioenschap schooldammen van Noord-Holland.

Het pupillen team (groep 7 en 8) van de Cirkel uit de wijk Middenhoven was in de eerste ronde al kampioen geworden van de regio Haarlem, Amstelveen en omstreken en verdedigde haar top eindresultaat van vorig jaar waar ze bij de welpen (groep 5 en 6) na vier rondes te overleven als derde van heel Nederland eindigden. Na een stroeve start dankzij een zware loting werd verloren met 2-6 van de latere winnaar Vogelweide uit Schagen. In de loop van de dag ging het steeds beter en werd vanuit een 7e plek als tussenstand de ene na de andere wedstrijd steeds overtuigender gewonnen. Gedurende de 8 speelronden werd gestaag de weg naar boven gevonden en een knappe tweede plek bereikt als eindstand van de strijd tussen 17 deelnemende pupillen teams, Daarmee plaatst het team bestaande uit kopman Justin Koopman (huidig individueel jeugdcup kampioen van Noord-Holland), Filip Malolepszy, Carlos Somosa-Milla en Christian Groot zich voor de halve finales van Nederland.

De twee wat meer onervaren nieuwe welpen teams van De Cirkel bereikten een 6e en 12e plek en zijn daarmee uitgeschakeld voor de halve finales.

De Koninklijke Nederlandse Dam Bond heeft de Cirkel en omliggende damclubs in de regio gevraagd de organisatie van de halve finales van Nederland voor het district van de gewestelijke provincies op zich te nemen en gaat waarschijnlijk gehouden worden in Amstelveen. Een mooie kans voor promotie van de damsport. Houd u het nieuws de komende weken in de gaten.