• Brentano’s Internetcafé in Nieuw Vredeveld – Marja Moen, planner

    Josien Bloemendal

Brentano's Internetcafé nu op 2 locaties

22-01-2018, 15:20 | Lezersnieuws | Josien Bloemendal

Vanaf heden verzorgt Brentano's Internetcafé op 2 locaties in Amstelveen computerlessen. Na de verhuizing naar het nieuwe zorgcomplex van Klaasje Zevenster (Klaasje Zevensterstraat 209) wordt nu ook in Nieuw Vredeveld (Rembrandweg 428) les gegeven. Door deze uitbreiding is het weer mogelijk om nieuwe cursisten te plaatsen. De lessen worden verzorgd door enthousiaste en geduldige vrijwilligers en vinden één op éen plaats. Deze individuele benadering maakt het mogelijk om de inhoud optimaal af te stemmen op het tempo en de behoefte van de cursist.

Brentano's Internetcafé, dat aangesloten is bij SeniorWeb, heeft zich in de tijd doorontwikkeld tot een echt digitaal kenniscentrum. Hierbij wordt op verschillende soorten apparatuur zoals laptop, tablet en smartphone met verschillende besturingssystemen zoals Windows, IOS, Android les gegeven. Of het nu gaat om internetten, e-mailen, tekstverwerken met Word of berekeningen en grafieken maken in Excel of het gebruik van Open Office, het is allemaal mogelijk. Daarnaast kunnen cursisten zich bekwamen in de sociale media zoals Facebook, Skype of Facetime. Ook wordt aandacht besteed aan diverse hobby's die uitstekend met computer kunnen worden gedaan zoals fotobewerken, stamboomonderzoek en dergelijke.

Docenten van het internetcafé zijn ook goed op de hoogte van de verschillende digitale overheidsdiensten en zaken die de veiligheid rond internet zo goed mogelijk kunnen garanderen. Sommige van hen ondersteunen onder meer Bibliotheek Amstelland bij hun cursus Digisterker. Op verzoek wordt onder andere informatie verstrekt over Mijn Overheid, het aanvragen van een DigiD en omgaan met de berichtenbox.

De kosten per les van drie kwartier bedragen € 5,00.

Voor nadere informatie en aanmelden kunt u mailen naar icplannernv@gmail.com of bellen 06-25284860.