• Lot

    Zonnebloem

De Zonnebloemloterij is weer gestart!

25-04-2018, 19:54 | Lezersnieuws | Ben

Dit jaar met een fris nieuw prijzenpakket. Naast de bekende geldprijzen zijn er dit jaar ook prachtige belevenissen te winnen. Op maandag 8 oktober vindt de trekking plaats.

Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Amstelveen komen binnenkort met de loten langs deur. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij.

Activiteiten in Amstelveen

Een groot deel van de opbrengst van de loterij gaat naar dagjes uit en activiteiten in en rond Amstelveen. Een klein deel van de opbrengst besteedt de Zonnebloem aan bijvoorbeeld de aangepaste vaarvakanties. Die organiseert de vereniging landelijk. Jaarlijks genieten 2.800 mensen met een lichamelijke beperking van een vaarvakantie met MPS de Zonnebloem.
 

Prijzenpakket

Dit jaar maken inwoners van Amstelveen niet alleen kans op de bekende 15.000 euro of andere geldprijzen. Ook zijn ze in de race voor andere mooie prijzen. Bijvoorbeeld een luchtballonvaart, een weekendje weg, een iPad of elektrische fiets. Het volledige prijzenpakket is terug te lezen op www. zonnebloem.nl/loterij/prijzenpakket.

Ook online

De loten worden verkocht door vrijwilligers van de Zonnebloem. U komt ze overal tegen, op straat, op de markt of tijdens een braderie. Maar ook op social media zijn ze actief. Met een persoonlijke digitale verkooppagina verkopen zij loten.

Trekking

De trekking van de loterij vindt plaats op maandag 8 oktober 2018. In de prijzenpot zitten meer dan 5.000 prijzen. Zonnebloemloten kosten twee euro per stuk. Belangstellenden kunnen die tot begin oktober ook bestellen op www.zonnebloem.nl/loterij. Hier is ook meer informatie te vinden over het prijzenpakket.

Er kan zoveel meer dan je denkt

De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit en aangepaste vakanties. Met 1.100 lokale afdelingen is de Zonnebloem actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de Zonnebloem aan het toegankelijker maken van onder meer attractieparken, bioscopen, concertlocaties, musea en voetbalstadions. Ook heeft de Zonnebloem rolstoelhuurauto’s, verdeeld over Nederland. Die bieden huurders bewegingsvrijheid.