• Michael Dijkstra met trainer Pascal Kenter

    S. Dijkstra

Dubbelslag voor Michael Dijkstra op Nederlands Jeugdkampioenschap Schermen

03-06-2018, 22:05 | Lezersnieuws | Sandra

Michael Dijkstra van schermschool Tréville in Amstelveen, heeft afgelopen weekend in Breda maar lieftst twee nationale titels op zijn naam geschreven! Michael is Nederlands Jeugdkampioen Floretschermen en Nederlands Jeugdkampioen Degen in zijn leeftijdscategorie geworden.

De 12-jarige schermer was op zaterdag oppermachtig bij de jongens onder 13 jaar.  In een sterk deelnemersveld op zijn eigen wapen floret heeft hij geen enkel partij verloren.  Na 9 ontmoetingen bereikte hij de finale tegen de huidige nummer 1 van de Nederlandse ranglijst, Fabian Koster (Schermcentrum Amsterdam).  Michael wist een snelle achterstand van 1-5 goed te maken en won de spannende strijd met 10-8. Op het wapen degen heeft Michael zondag wederom alle tegenstanders verslaan en was hij in de finale te sterk voor Honzik Jirout (Robbschermen). Deze partij won hij overtuigend met 10-5.

Komend weekend schermt Michael met zijn équipe in Groningen en sluit hij zijn succesvolle seizoen af met een groot internationaal schermtoernooi in Parijs.

Met 9 deelnemers was sv Tréville goed vertegenwoordigd op dit kampioenschapstoernooi, waar de beste jeugdschermers van Nederland het tegen elkaar opnemen. Er was ook nog een mooie tweede plaats voor Koen Walet op Floret bij de jongens onder 15 jaar. Trainer Pascal Kenter kijkt terug op een geslaagd toernooi waar zijn schermers en schermsters sterk voor de dag kwamen.