• Hoogdrukken maken bij de SAKB-kraam

    Irene Doorenbos

Geslaagde amateurkunstmarkt Oude Dorp

20-05-2019, 13:51 | Lezersnieuws | Karin

De amateurkunstmarkt in het Oude Dorp was afgelopen zondag een groot succes. De hele dag door werd de markt druk bezocht en heerste er een vrolijke en gezellige sfeer.

 

Om 12.00 uur opende wethouder Herbert Raat de markt, die georganiseerd was door SAKB Kunstlokaal. Hij vertelde dat er in de gemeenteraad veel hart is voor kunst en cultuur. ‘Amstelveen zal de komende tijd merken dat de gemeente de aandacht voor kunst en cultuur naar een hoger plan brengt’, beloofde hij. Daarna bood Hans Jansen hem zijn portret aan, getekend door Edgar Jansen, docent aan SAKB Kunstlokaal. De wethouder was hiermee blij verrast.

De hele dag waren er veel belangstellenden. Aan alle kraampjes werd druk gepraat, werden vragen gesteld over het werk en werd er ook aardig wat verkocht.

Bij de kraam van SAKB Kunstlokaal kon je ontdekken hoe hoogdruk werkte. Veel kinderen gingen met een zelfgemaakte hoogdruk naar huis. Iedereen werd uitgenodigd om aan de loterij mee te doen. Je hoefde alleen maar je naam en telefoonnummer op een papiertje te schrijven en in de doos te doen. Aan het eind van de middag werden de lootjes getrokken. De prijzen gingen naar Els van der Meulen, Lies Rip en Kees de Raaff. Zij mogen een gratis workshop volgen tijdens de zomerworkshopweek van 22 t/m 30 juni bij SAKB Kunstlokaal.

De markt werd muzikaal opgeluisterd door accordeonist Jean, die met zijn outfit van Bretonse schipper en zijn vrolijke deuntjes bijdroeg aan de goede sfeer. Ook B&B Station Amstelveen had met heerlijk gebak een bijdrage geleverd.