• Start van de Rondehoeploop 17 km

    Gabrielle

Geweldige 34ste editie van de Rondehoeploop 2018

14-05-2018, 12:00 | Lezersnieuws | carol

Geweldige 34ste editie van de Rondehoeploop 2018

Het was een geweldige ontspannen 34ste editie van de Rondehoeploop van afgelopen zondag 13 mei dat traditioneel op Moederdag wordt gehouden. Al vanaf half negen ‘s ochtends arriveerden de eerste enthousiaste hardlopers. Het weer was uiterst ideaal te noemen. Het was een perfecte combinatie van droog weer met een heerlijk fris windje.  

Dit zorgde dan ook voor een fantastische tijd voor Daniele Giardiello uit Amsterdam, de winnaar van de 17 km heren met een supersnelle tijd van 1:00:51. Dat gold ook voor Giuliana Caiti uit Amsterdam met een waanzinnige tijd van 1:08:22 voor de dames van de 17 km. Naast de medaille, ontving iedereen een paar Rondehoeploop sokken.

Gedurende de hele ochtend heerste er een gezonde spanning voor de start van de drie wedstrijden. De 428 deelnemers deelden hun vorige eindtijden met elkaar om zo de competitie op een gezonde manier op te voeren. Daarnaast heerste er ook een zeer ontspannen sfeer terwijl men de laatste rek -en strekoefeningen deed. Rond 11 uur stond het pleintje voor de start vol met moedige deelnemers en jubelende toeschouwers.

Om 11.30 uur klonk het startschot gegeven door de Burgermeester van Ouderkerk aan de Amstel, mevrouw Joyce Langenacker, voor de hardlopers van de 17 km. Kort daarop volgden nog twee startschoten voor de 5,5 km en de 2 km. Langs het gehele parcours zorgden enthousiaste vrijwilligers voor diverse waterposten en voor de veiligheid van de deelnemers. 

Eerste Ouderkerkse heer en dame op de 17 km waren Ruud Segers en Anouk Bakker.  De 5,5 km polderloop werd bij de heren gewonnen door Roemer Bremmer uit Amsterdam. Luna Bouma uit Ouderkerk aan de Amstel was de eerste dame.

Bijna 60 enthousiaste kinderen (soms vergezeld door hun ouders) renden mee met de 2 km jeugdloop. In de categorie t/m 9 jaar gingen de eerste prijzen naar Naomi Visser en Tibbe Quist. In de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar waren Sanne With en Lars Molenkamp de snelsten. Alle kinderen kregen na finish een fraaie bidon van hoofdsponsor Geijsel Kroon en een leuke gadget.

Na afloop bleef het nog lang een gezellige drukte rondom De Bindelwijk. De organisatie van IJsclub de Amstelbocht dankt de 80 vrijwilligers en haar trouwe sponsors die deze  34ste editie weer mogelijk hebben gemaakt. Er zijn veel foto’s van de Rondehoeploop gemaakt die zijn terug te vinden op de website www.rondehoeploop.nl. Ook is hier de volledige uitslagenlijst te vinden.

Tot volgend jaar op!