Groepen 8 van Brede school Rembrandt aan de slag in de strijd tegen MS met uniek project 

08-06-2018, 10:25 | Lezersnieuws | heleen

(achtergrond info:) Begin april kreeg de school bezoek van Sandy Krijnen, een (amstelveense) MS patient die op een geheel eigen manier met haar ziekte omgaat. Sandy is momenteel bezig met een bijzonder project; ze fietst van Nederland naar de Mont Ventoux om daar dit weekend uiteindelijk de top Mont Ventoux te bereiken met "Klimmen tegen MS".

De kinderen van groep 8 waren hier zo door geraakt dat ze  samen met hun leerkracht een uniek project hebben opgestart om geld in te zamelen in de strijd tegen MS.

Er kwamen prachtige initiatieven; zo werden er door de kinderen armbandjes gemaakt, cakes gebakken, flessen ingezameld en nog veel meer.  Posters om de acties te promoten  werden opgehangen om binnen én buiten de school aandacht te vragen voor de actie.

Zelfs op Koningsdag werden opbrengsten ingezameld om de stichting 'Klimmen tegen MS' te steunen. Nog steeds gaan deze initiatieven van de kinderen door.

Als afsluiting doen op 8 juli leerlingen mee aan ArenaMoves. Dit is een groot evenement (arenamoves.ms) waarin gezonde mensen en MS-patienten hand in hand letterlijk hun spieren inzetten tegen MS.

Hiervoor zoekt de school nog sponsors. Graag willen we bedrijven, gemeente, en particulieren uitnodigen om ons te steunen; sponsor Team Rembrandt. Dat kan al vanaf € 5,-. Zo hopen wij een recordbedrag te kunnen neerzetten namens Team Rembrandtschool! 

Doneer direct op https://www.arenamoves.ms/sponsor?rt=4&ri=59 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Shirley Witteman, juf van groep 8, email: shirley.witteman@bsrembrandt.nl.