Het is me wat

10-12-2017, 22:40 | Lezersnieuws | Ruud M. van Dijk

Aan de redactie van het Amstelveens Nieuwsblad.

Geachte redactie,

Met steeds meer verwondering kijk ik naar het functioneren van de gemeente Amstelveen.

-Het openbaar vervoer

-Het oude KPMG gebouw

-Winkelcentrum Groenhof

Vervoer.

-Vandaag, 10 december is het nieuwe vervoersplan in werking getreden. Onlangs riep o.a. de VVD dat invoering uitgesteld zou moeten worden gezien de grote verslechteringen voor delen van de gemeente Amstelveen. Ik heb begrepen dat de Regioraad Vervoer Amsterdam (e.o) in juli 2017 het plan heeft vastgesteld. DE BBA, PvdA, VVD, Groenlinks en D'66 Amstelveen zijn daarin vertegenwoordigd. Hoe vindt die vertegenwoordiging dan plaats en welke koppeling bestaat er naar de gemeenteraad maar nog meer naar de burgers van Amstelveen? Mijns inziens gebeurt dat niet. Ongeveer twee weken geleden kreeg men een folder in de bus, waarin summier het e.e.a. wordt medegedeeld. Punt. Dus geen directe peiling/inspraak/weging enz.

Ik las dat ook de wethouder vervoer van Haarlemmermeer zich verschuilt achter de Regioraad Vervoer. Let wel; "daar zitten die gemeentes zelf in" Haarlemmermeer en ook Amstelveen.

Het oude KPMG-gebouw.

-Het raadhuis van Amstelveen ligt in een uithoek en is slecht, met openbaar vervoer, te bereiken. Het uitzicht voor de ambtenaren aan de Poel is oogstrelend.

Hoe logisch zou het geweest zijn dat het raadhuis verplaatst zou zijn naar het oude KPMG gebouw. Centraal gelegen, bij het Stadshart. Goed te bereiken. Het oude raadhuis (aan de Poel) zou dan verbouwd kunnen worden tot appartementen. Iedereen blij.

Wat de doet de gemeente Amstelveen; niks.

Winkelcentrum Groenhof

Al meer dan een jaar leegstand in afwachting van de geplande verbouwing. Grote gevolgen voor de aantrekkingskracht van het centrum. Enkele bewonersgroepen liggen dwars. Hoe slecht is er, bijtijds, dus niet als mededeling, gecommuniceerd met alle betrokkenen; winkeliers maar ook de buurtbewoners die in de omgeving van het winkelcentrum wonen. Welke rol heeft de gemeente Amstelveen hierin (niet) gespeeld?

Kortom, ik ben, als regelmatig bezoeker van de gemeente Amstelveen, verontrust over de bestuurlijke kwaliteit.

Het mooi weer spelen en regelmatig in de krant verschijnen gaat menig bestuurder goed af.

Het goed communiceren en besturen is een nog te ontwikkelen kwaliteit.

Amstelveners;"wordt wakker en kom op voor uw zaak. Nu, maar zeker ook bij de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018"

Ruud M. van Dijk,

.