• Judoka Tiemo Karssen kampioen in Gemert

    M. Loeber

Judoka Tiemo Karssen wint in Gemert

23-01-2018, 08:20 | Lezersnieuws | K. Gietelink

Afgelopen zondag werd het sterk bezette nationale toernooi van Gemert gehouden. Judoka Tiemo Karssen van Karel Gietelink Sport wist de klasse -55 kg bij de jongens tot 18 jaar te winnen door al zijn partijen met ippon te winnen. In de finale moest hij het opnemen tegen Pieter van Oort. Verloor Tiemo bij het Dutch Open nog van hem, nu waren de rollen omgekeerd en halverwege de partij, gooide Tiemo Pieter met een schitterende schouderworp voor ippon en pakte daarmee het goud.

Inno Loeber werd vijfde in de klasse -38 kg bij de jongens tot 12 jaar. Inno judode voor de gelegenheid in een gewichtsklasse hoger dan normaal. Hij verloor de eerste partij door een dwaling van de scheidsrechter, maar wist vervolgens drie partijen op beslissing te winnen, waardoor hij toch om brons mocht vechten. Deze partij verloor hij tegen de sterke Tim Helmond met een houdgreep.

Luka Tsjkadoea, Benjamin Zwaan en Jason Belmer judoden allemaal vier partijen maar werd uitgeschakeld en mochten niet om de medailles judoën.