• entreepoort Droogwaterland

    Eric Martin

Krijg de lentekriebels in Droogwaterland

06-04-2018, 10:35 | Lezersnieuws | Annemieke

Water is ook om van te genieten. Met die gedachte start Waterschap Amstel, Gooi en Vecht met de campagne ‘Droogwaterland’. Het waterschap nodigt je met een knipoog uit om het gebied te ontdekken. Gratis fluitconcerten van vogels, een waterballet van eenden en ontluikende knoppen aan de bomen zijn onderdeel van de online agenda agv.nl/droogwaterland. Ook vind je er mooie wandel- ,fiets-, en vaarroutes in ons gebied.

 

Droogwaterland

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zorgt voor veilige dijken, schoon oppervlaktewater en het juiste waterpeil: droog – water - land. In het gebied zijn veel bezienswaardigheden: dijken en kades, eeuwenoude polders, monumentale molens, sluizen, gemalen en zuiveringsinstallaties. Het is een gebied met een eeuwenoude geschiedenis, waar flora en fauna tot bloei komen. Het waterschap wil al dit moois nadrukkelijk delen met iedereen die er woont, werkt of het bezoekt. Met de campagne Droogwaterland nodigt het waterschap iedereen uit om het gebied met andere ogen te komen bekijken.

 

Wat is er te beleven?

Op de website agv.nl/droogwaterland geven we tips voor mooie wandel-, fiets en vaarroutes om ons gebied ontdekken. De site toont plekken om te recreëren op en in rivieren, plassen, bossen, weilanden en polders. Pak je spullen en kom naar buiten in Droogwaterland. Wees welkom in een molen of gemaal tijdens één van onze open dagen of neem plaats in ons Openlucht theater en geniet van al het moois om je heen.