Meest gemaakte fotoblunder senioren: vingers of hand voor de camera

05-09-2018, 21:54 | Lezersnieuws | WillyAn

PERSBERICHT september 2018

 

 

Meest gemaakte fotoblunder senioren: vingers of hand voor de camera
Bijna de helft van hen ontdekt na het fotograferen vingers of hand in beeld.

Negen op de tien ouderen met een smartphone maken foto’s met hun toestel, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder ruim 900 senioren.

 

Wat zijn de meest gemaakte smartphone-fotoblunders?

Met een vinger of hand de foto bedekken is de meest gemaakte fotoblunder onder senioren. Maar liefst 43% van hen heeft dit wel eens meegemaakt. Ook per ongeluk heel veel foto’s maken door het knopje te lang ingedrukt te houden, is iets wat velen overkomt (31%). Vergeten te flitsen of de camera scherp te laten stellen, waardoor foto’s mislukken, zijn foutjes die een kwart van de ouderen begaan. En één op de vijf senioren heeft wel eens per ongeluk een belangrijke foto verwijderd.

 

Waarvan maken senioren foto’s?

Twee derde van de senioren maakt nooit selfies met hun smartphone. Van familie en vrienden worden daarentegen wel heel vaak foto’s gemaakt. Ook een dagje uit of feestje, belangrijke gebeurtenissen en de natuur zijn populaire onderwerpen waarvan men met de smartphone vaak foto’s maakt.

 

Hoe delen senioren hun foto’s?

Fotograferen met de smartphone is handig, want je hebt deze altijd bij je en het delen van foto’s met anderen is heel eenvoudig. WhatsApp is dé manier voor senioren om hun leukste plaatjes te delen te delen met familie en bekenden (82%). Circa de helft deelt ze ook via e-mail. Sociale media zoals Facebook of Instagram worden hiervoor veel minder gebruikt (16%), evenals apps zoals Dropbox, Google Foto’s en WeTransfer (9%). Een heel klein deel heeft al het gemak ontdekt van foto’s swipen van het ene naar het andere toestel (bv. via FotoSwipe).

 

Onze vrijwilligers, zelf ook allemaal senioren, helpen u met stap-voor-stapuitleg over de smartphone

Hoewel de meeste senioren prima kunnen fotograferen met hun smartphone, zijn er ook mensen die niet goed weten hoe dit werkt, wat er allemaal mogelijk is of die geen idee hebben hoe ze hun smartphone-foto’s kunnen afdrukken.

 

SeniorWeb, dé landelijke vereniging zonder winstoogmerk die zich inzet om senioren online wegwijs te maken, helpt ook u graag met het gebruik van smartphone, tablet of computer.

 

U bent van harte welkom op 2 leslocaties van Brentano’s Internetcafé in Amstelveen:

 

Woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld Rembrandtweg 428 1181HD Amstelveen

https://www.seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt/amstelveen/amstelveen-nieuwvredeveld

 

Klaasje Zevensterstraat 209  1181NK Amstelveen

https://www.seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt/amstelveen/amstelveen-klaasjezevenster