Nog enkele plaatsen vrij op de Basiscursus bijen houden

12-02-2018, 12:21 | Lezersnieuws | Jan Westerhof

Bijen houden is een heel veelzijdig hobby. Je verzorgt bijen en oogst honing. Je zorgt dat de bijen voldoende te eten hebben. Maar ook dat ze niet gaan zwermen en wegvliegen waardoor mensen er last van krijgen. Daarnaast onderhoud je de kasten waarin de bijen wonen.

Wil jij ook graag leren imkeren, dan is een basiscursus iets voor jou! De basiscursus is een praktische imkercursus waarin je de basisvaardigheden leert om zelfstandig een bijenvolk te verzorgen.

De cursus wordt gegeven door de Imkervereniging Amstelland in de bijentuin van de vereniging in Amstelveen. Deze actieve vereniging telt meer dan 150 leden. www.nbvamstelland.nl

De cursus bestaat uit 5 theorielessen, 11 praktijklessen en een theorie- en praktijkexamen. Eerst werk je in de volken van de vereniging. In juni krijg je je eigen volk. Bij de praktijklessen zijn praktijkbegeleiders aanwezig zodat je goede ondersteuning krijgt en je uiteindelijk met je eigen bijenvolk naar huis gaat.

Het theoretisch gedeelte wordt gegeven op donderdagavond en begint op 22 februari 2018 om 19.30 uur. De praktijklessen zijn op zaterdag om 10.00 tot 12.30 uur en beginnen op 31 maart.

Aan iedere hobby zijn kosten verbonden, zo ook aan bijen houden. Denk aan cursusgeld en het aan te schaffen materiaal.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de Basiscursus bijen houden waaraan maximaal 15 mensen kunnen deelnemen. Voor informatie en aanmelden kun je terecht bij Jan Westerhof, de docent van de cursus, tel. 06 22350307, e-mail jan@imkerijwesterhof.nl.