• Simone (60 meter horden)

  Victor Waasdorp
 • Estafette meisjes D junioren

  Victor Waasdorp
 • Estafette meisjes C junioren

  Victor Waasdorp
 • Laura (Speerwerpen)

  Victor Waasdorp
 • Simone (60 meter horden)

  Victor Waasdorp
 • Fanny (1000 meter)

  Victor Waasdorp
 • Kim (Speerwerpen)

  Victor Waasdorp
 • Laura (Hoogspringen)

  Victor Waasdorp

Opvallende prestaties Startbaan junioren in Amsterdam

15-04-2018, 18:47 | Lezersnieuws | Victor

Ook de baancompetitie is nu begonnen voor de junioren van AV Startbaan. Op zaterdag 14 april vond in Amsterdam, in het Olympisch Station, de eerste wedstrijd van de competitie voor CD junioren plaats. AV Startbaan deed mee met 4 teams en 25 junioren.

Jongens

De dag voor de D junioren begon met een niet helemaal vlekkeloze estafette. Dat kan gebeuren en hoort ook een beetje bij de estafette. Bij het hoogspringen verraste Eelco met een mooi persoonlijk record van 1.30 meter. Yvo verbeterde zich bij het kogelstoten tot 6.85 meter. Ook bij het speerwerpen verbeterde hij zich met een worp naar 16.37 meter. Voor Maurijn was het zijn eerste echte atletiek wedstrijd, dan is het heel knap als je 12.62 seconden op de 80 meter sprint loopt.

Bij de C junioren geen compleet team. De drie jongens die er waren hebben het op hun onderdelen wel erg goed gedaan. Pepijn sprong naar een vijfde plaats bij het verspringen. Bij het hoogspringen verraste Jesse met een sprong over 1.55 meter, waardoor hij zich met maar liefst 15 centimeter verbeterde. Kim wierp de speer naar 32.92 meter en werd daarmee tweede, vlak daarna liep hij de 100 meter horden in 16.22 seconden, waarmee hij derde werd. Aan het eind van de dag liep Jesse nog een hele knappe 12.72 seconden op de 100 meter.

Meisjes

De meisjes D junioren snelden naar een tweede plaats in hun serie bij de estafettes. Voor Simone was het als junior haar eerste horden wedstrijd. Ze won haar serie heel knap in een persoonlijk record van 12.40 seconden. Christianne werd met een stoot van 8.74 meter tweede bij het kogelstoten en Avalon wierp de discus naar 15.92 meter. Bij het speerwerpen deed Sterre het erg goed en pakte Laura de punten door 16.88 meter te werpen, waarmee ze derde werd. Op de 1000 meter gaat het voor Fanny steeds sneller, ze verbeterde zich met maar liefst 13 seconden tot 3.43.66 minuten. Als slotstuk verbeterde Laura zich bij het hoogspringen tot 1.35 meter.

Het viertal meisjes C junioren snelden op de estafette naar een vierde plaats. Alyssa stootte met de 3 kilo kogel naar 7.15 meter. Morgane verbeterde bij het hoogspringen en sprong 1.30 meter. Fleur en Jasmijn liepen voorin op de 800 meter en werden tweede en vijfde. Romee werd tussendoor heel knap tweede op de 80 meter horden. Naast Romee (tweede), liep Jasmijn op de 80 meter sprint een snelle 11.83 seconden.

Veel opvallende prestaties dus van de CD junioren van AV Startbaan. De volgende wedstrijd voor de CD junioren is op 19 mei in Haarlem.