• Omslag van Altijd Onderweg door Egon Steuer

    Egon Steuer

Oud bondscoach Egon Steuer schreef autobiografisch boek:  “ALTIJD ONDERWEG’

04-04-2018, 19:57 | Lezersnieuws | Egon

Oud bondscoach Egon Steuer schreef autobiografisch boek:  “ALTIJD ONDERWEG’

 

 

Het autobiografisch boek van de voormalige coach van het Nederlanse basketbalteam, Ir Egon Steuer (1935), ”Altijd Onderweg” is heden te koop bij de boekhandel Veenstra in Amstelveen. Dit is een boek van 162 pagin’s met als thema’s: holocaust, communisme, basketbal en volkshuisvesting.

 

Egon Steuer groeide op in Tsjecho-Slowakije. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog was hij voortdurend met zijn familie op de vlucht en ontsnapte zo aan de holocaust.

 

Na de oorlog wist hij dankzij zijn succesvolle sportieve carrière het communistische bewind te ontvluchten. Als coach van het Nederlandse basketbalteam kwam hij in 1966 in Amsterdam terecht. Na een “uitstapje” van 8 jaar naar Frankrijk (als coach van het kampioensteam Antibes en Nice) keert Steuer naar Amsterdam terug war hij tot zijn pensionering (2001) als architect en corporatie directeur heeft gewerkt.

Thans woont Steuer in Amstelveen.

 

“Met heel veel plezier heb ik gewerkt aan dit boek. Maar ik heb het niet als therapeutisch ervaren. Ondanks de zeer pijnlijke herinneringen uit mijn jeugd die ik nooit weg gestopt heb, heb ik er ook nooit te veel aandacht aan besteed. Ik heb altijd dit boek willen schrijven en ben blij dat het mij ook gelukt  is”. Aldus Egon Steuer.