• Emma Oosterwegel (verspringen)

    Victor Waasdorp
  • Rik Taam (hoogspringen)

    Victor Waasdorp

Pinksterweekend met topatletiek in Amstelveen

22-05-2018, 12:52 | Lezersnieuws | Victor

Voor de 18e keer op rij organiseerde AV Startbaan op 20 en 21 mei de Pinkstermeerkamp voor junioren en senioren. Bij de senioren deed dit jaar bijna de hele Nederlandse meerkamp top mee, waardoor er eigenlijk sprake was van een open NK. Voor de senioren een mooie voorbereiding voor het NK dat eind juni plaats vindt in Utrecht. Daarnaast waren een aantal atleten op jacht naar een ticket voor het EK in Berlijn. Naast de top bij de senioren stonden er heel veel talentvolle junioren aan de start.

Senioren

Na de eerste dag leidde Rik Taam bij de senioren gevolgd door Rody de Wolff. Rik verraste iedereen bij het vierde onderdeel van de eerste dag door ruim hoger te springen dan zijn concurrenten. Waar de rest van het veld bij 1.94 meter was afgehaakt, sprong Rik uiteindelijk over 2.09 meter. Dit was tevens een nieuw baanrecord op de baan van AV Startbaan. Ook de afsluitende 400 meter op de eerste dag wist Rik te winnen. Bij de vrouwen leidde Emma Oosterwegel door winst op de 100 meter horden en een hele snelle 200 meter. Ook op de tweede dag scoorde Rik overall beter dan zijn concurrenten, al zat Rody hem op de hielen. Bij het polsstokhoogspringen sprong hij over 4.45 meter. Het speerwerpen ging niet naar volle tevredenheid, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij de EK limiet met iets minder dan 200 punten misliep. Voor het EK <23 jaar zal hij nog even moeten afwachten wat daar de limiet voor wordt. Emma spong op de tweede dag ruim verder dan de rest van het veld (5.82 meter). Ook bij het speerwerpen liet zij zien dat alleen zij recht had op de titel (48.87 meter). Met bijna 600 punten verschil werd zij afgetekend eerste bij de senioren vrouwen.

Uitslag senioren mannen

1. Rik Taam (AV Zaanland) (7853 punten) 2. Rody de Wolff (AV Horror Sneek) (7739 punten) 3. Paul Groen (GAC Hilversum) (7065 punten)

Uitslag senioren vrouwen

1. Emma Oosterwegel (AV Daventria 1906) (5832 punten) 2. Lisanne Drost (AAV’36) (5255 punten) 3. Myke van de Wiel (AV Sprint) (5170 punten)

Junioren en pupillen

Naast het geweld van de senioren waren er heel veel goede prestaties bij de junioren en werd dit weekend menig persoonlijk record verbeterd. Hetzelfde was het geval op zondag bij de pupillen waar ook het ene na het andere persoonlijke record sneuveld op de loop tweekamp (60 meter sprint en 600 meter).

De organisatie, toeschouwers en atleten kunnen terugkijken op een sportief, zonnig en geslaagd weekend topatletiek in Amstelveen.