• Leerlingen Milan, Thije, Timo, Roel

    KKC

Technasium leerlingen van het KKC doen aan upcycling

17-12-2018, 19:32 | Lezersnieuws | Vera

Leerlingen van het Technasium van het Keizer Karel College hebben de afgelopen weken weer hard gewerkt aan hun project. Dit keer in samenwerking met de Boemerang Amstelveen. Ze hebben de opdracht gekregen om spullen die niet meer verkocht kunnen worden te upcyclen.
Ze mochten uit een heleboel voorwerpen kiezen en hiermee zijn ze aan de slag gegaan. Wat kun je nog maken van een oud wiel of van een oude lamp? De leerlingen wisten er wel raad mee. Na het maken van schetsontwerpen en ‘spuugmodellen’ hebben ze feedback gekregen van de opdrachtgever en productontwerpers. Met deze feedback konden ze aan hun definitieve ontwerp werken. Om minder spullen weg te hoeven gooien hebben de leerlingen ook een bouwhandleiding gemaakt voor de Boemerang, zo kunnen zij de producten namaken en ook meedoen aan het upcyclen.
De leerlingen hebben het project afgesloten met een veiling. Hun gemaakte producten werden tentoongesteld en men kon bieden op hun producten, en dat is volop gedaan. Meer dan € 200,- is er opgehaald. Dit mooie geldbedrag hebben de leerlingen van het Keizer Karel College gedoneerd aan de Urbanuskerk te Amstelveen.