Training gespecialiseerd vrijwilliger

20-10-2017, 15:21 | Lezersnieuws | Inge Veraar

Wil je aan het werk als

De training is op de maandagochtenden 6, 13 en 20 november van 9.30-12.30 uur Locatie is het gebouw van Vita aan de Willem Dreesweg 2 in Amstelveen.

Een ervaren trainer bespreekt en behandelt interactief in drie middagen diverse onderwerpen:

• motivatie, positie en rol als vrijwilliger

• omgaan met 'afstand en nabijheid'

• gespreksvaardigheden

• stellen en bewaken van grenzen

• situaties en gedrag van vrijwilliger en cliënt

Amstelveenvoorelkaar en Vita Amstelland werken samen in het project gespecialiseerde vrijwilligers.gespecialiseerd vrijwilliger? Om mensen, die wat extra hulp nodig hebben, te kunnen ondersteunen? Dan kun je bij ons een training volgen.

Deze vrijwilligers ondersteunen ouderen en mensen met een beperking. Er is sprake van lichamelijke of psychische achteruitgang. Vaak speelt verlies van dierbaren een rol. Symptomen kunnen zijn: vergeetachtigheid, eenzaamheid en somberheid.

De vrijwilligers bezoeken deze mensen thuis. Het kan gaan om een gesprek, een boodschap of een spel doen. Ook samen wandelen, tuinieren of een uitstapje maken is mogelijk. Soms kan het doen van een praktische klus een ingang zijn om later meer ondersteuning aan een kwetsbare persoon te bieden.

Amstelveenvoorelkaar werft de vrijwilligers en maakt de matches. Een ouderenadviseur van Vita organiseert de deskundigheidsbevordering. Na de basistraining volgen themabijeenkomsten. Ook is er de mogelijkheid van een individueel gesprek of deelname aan intervisiegroepjes.

Het is belangrijk, dat de vrijwilliger bereid is zich te verdiepen in de problematiek van onze doelgroep. Invoelend vermogen en goed kunnen luisteren zijn noodzakelijke eigenschappen. Betrokkenheid is belangrijk, maar ook het kunnen bewaren van voldoende afstand. Enige ervaring met de doelgroep is prettig, maar niet echt een voorwaarde.

Voor de deelnemers is de cursus gratis. Voorwaarde is, dat zij minimaal twee uur per week beschikbaar zijn als vrijwilliger. Deelnemers, die in Amstelveen óf in Aalsmeer willen werken, zijn welkom.

Voor informatie een aanmelding kun je contact opnemen met:

Inge Veraar

Vrijwilligerscoördinator Amstelveen & Aalsmeervoorelkaar

020 6413333 / 06 22691437

iveraar@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl