Tweede Pinksterdag heerlijk ontspannen op het water met live-jazz op het IJ!

14-05-2018, 08:18 | Lezersnieuws | Rederij

Na het succes van vorig jaar organiseert Rederij het IJ op tweede Pinksterdag wederom Jazz op het IJ. Een 3 uur durende vaartocht over het IJ en Markermeer met live-jazz van het T.C. Hammond Trio.

Het T.C. Hammond Trio bestaat uit Thijs Cuppen op Hammond-orgel, o.a. bekend van zijn optredens met Ellen ten Damme, Jeen Rabs op gitaar, en Klaas van Donkersgoed op drums. Hun muziek laat zich het best omschrijven als swingende jazz zoals die klonk op de Blue Note-platen van begin jaren 60. Het trio speelt voornamelijk standards uit het swing-tijdperk, met hier en daar wat funky uitstapjes en eigen composities.

De  Pinkster Jazz op het IJ wordt georganiseerd door Rederij het IJ op hun schip de Stortemelk, de voormalige veerboot van de EVT (Eigen Veerdienst Terschelling) die van Harlingen naar Terschelling voer. Het schip heeft een klassieke uitstraling met meerdere buitendekken. Ook bij minder weer is er vanuit de sfeervolle salons een prachtig weids uitzicht over het water.

Kortom een pinkstermiddag heerlijk ontspannen op het water, onder het genot van een hapje, drankje en zwoele jazzy klanken. Proef de lente aan boord bij Rederij het IJ!

Kaarten a €21,50 per persoon kunnen gekocht worden via www.rederijhetij.nl/jazz. Op maandag 21 mei vertrekt het schip om 14.00 uur vanaf Steiger 14 achter het Amsterdam C.S.