• De groep met HC AMVJ en WV Amstelveen

    Arjen Vos
  • Jacob van Arum met zijn donatie

    Arjen Vos
  • Fien en Tijn van der Kroon met hun donatie

    Arjen Vos

Uitreiking Schipholfonds van 43 (jeugd) donaties waaronder HC AMVJ en WV Amstelveen

23-11-2017, 14:10 | Lezersnieuws | Olga Vossen

Het bestuur van het Schipholfonds heeft gisteren 43 donaties uitgereikt voor een totaal bedrag van € 80.937,72 tijdens een feestelijke bijeenkomst op Schiphol.

Deze donaties werden gegeven aan 37 sportverenigingen met winnaars uit de jeugdronde 2017 en 6 organisaties die een algemene donatie aanvroegen bij het fonds. Bij de winnaars waren ook Jacob van Arum van Hockeyclub AMVJ en Fien en Tijn van der Kroon van Water Sportvereniging Amstelveen. De jeugdronde staat los van de normale aanvraagrondes en geeft verenigingen de kans op een extra donatie. Jeugdleden tussen 6 en 16 jaar kunnen een aanvraag doen voor een maximumbedrag van € 5.000,-.

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol het Schipholfonds opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Sinds 2012 geeft het Schipholfonds uitsluitend donaties aan organisaties die actief zijn op het gebied van sportief bewegen. Het bestuur van het fonds kent 4 maal per jaar donaties toe aan algemeen nut beogende instellingen, zonder winstoogmerk, die werkzaam zijn op het gebied van sportief bewegen. Voor meer informatie over het fonds zie www.schipholfonds.nl