• schip Stortemelk

    Rederij het IJ

Vaar mee naar Museumdag IJmuiden

08-10-2018, 14:21 | Lezersnieuws | Rederij

In de herfstvakantie, op woensdag 24 oktober, organiseert Stichting SEGA Amsterdam samen met Rederij het IJ een speciale vaartocht naar de Museumdag in IJmuiden en omstreken.
 
De Museumdag wordt georganiseerd tijdens de week van de Industriecultuur. Sinds 2015 wordt de Industriecultuur van het Noordzeekanaalgebied zichtbaar gemaakt en dit wordt ieder jaar in de herfstvakantie gevierd met een reeks activiteiten voor jong en oud. Op woensdag 24 oktober is dat de Museumdag waarbij meerdere musea waaronder het Zee- en Havenmuseum, SHIP IJmuiden en het Hoogovensmuseum geopend zijn voor publiek.

U kunt de Museumdag per boot bezoeken. Om 11:00u vertrekt het schip Stortemelk vanaf Amsterdam C.S. voor een vaartocht over het Noordzeekanaal. Een gids vertelt ondertussen over de ontstaansgeschiedenis van dit kanaal. Aankomend in IJmuiden passeren we de grootste zeesluis in aanbouw met afmetingen van 70 bij 500 meter. Rond 12.30u stapt u van boord in IJmuiden waar u met een historische stadsbus naar één van de musea rijdt. U kunt daarbij kiezen tussen een bezoek aan het Zee- en Havenmuseum of een combi-bezoek aan SHIP IJmuiden en het Hoogovensmuseum. Om 16.00u vertrekt het schip weer richting Amsterdam waar u rond 18.00u aankomt.

Opstappen bij Steiger 14, achter het Amsterdam C.S. Volwassene €26,50 p.p. en €17,50 p.p. voor kinderen, inclusief vervoer bus en bezoek museum. Kaarten voor deze dag kunnen gekocht worden via https://www.sega-amsterdam.nl/ijmuiden of bel naar 020 – 33 15 121.