• Thomas Sibbald / Van Zijderveld

    Rene Lagerwaard

Van Zijderveld wint openingswedstrijd Eredivisie Badminton

10-09-2018, 15:26 | Lezersnieuws | harold

Van Zijderveld team 1 pakt haar eerste overwinning tijdens de kick-off van de eredivisie badminton in Den Haag. BC Smashing uit Wijchen wordt met 5-3 verslagen.

Op zaterdag 8 september mocht Van Zijderveld 1 het nieuwe badmintonseizoen aftrappen tegen BC Smashing 1 tijdens de kick-off van de eredivisie. In sporthal Hogeveld in Den Haag werden alle openingswedstrijden tussen de tien eredivisieteams tegelijkertijd op vijf banen gespeeld. De organisatie van de kick-off heeft het publiek rijkelijk getrakteerd op een sfeervolle dag met mooie partijen. Complimenten aan BC DKC voor deze fantastische dag!

Voor Van Zijderveld waren deze dag drie nieuwe spelers te bewonderen: Ilias Xanthou uit Griekenland, welke woont en traint in Denemarken bij de Centre of Excellence van Badminton Europe. Daarnaast single-speelster Iben Bergstein uit Denemarken, die naast in de Nederlandse competitie ook actief is in de Deense en Zwitserse competitie op het hoogste niveau. Als derde Yao Jie, meervoudig Nederlands Kampioen vrouwenenkel. Hoewel ze gestopt is met professioneel badminton op wereldniveau, is ze met haar bergen ervaring en toverballen voor menig tegenstander een gevaar! 

BC Smashing was vorig seizoen nog elke confrontatie de bovenliggende partij en tijdens de kick-off keek de Amstelveense club aanvankelijk ook tegen een 1-2 achterstand aan. In de daaropvolgende twee damessingles en herensingle 2 maakte Van Zijderveld echter het verschil en boog zij de wedstrijd om naar een 4-2 voorsprong. De beide mixen werden gelijk verdeeld met als resultaat een 5-3 overwinning en een prima start van het seizoen.

Op zaterdag 15 september staat de uitwedstrijd in en tegen Amersfoort op het programma. Daarna volgt op zaterdag 22 september de eerste thuiswedstrijd tegen TFS Barendrecht in sporthal De Meerkamp, aanvang 18.00 uur.

Het volledige programma van het eredivisieteam van Van Zijderveld staat op www.vanzijderveld.nl/nl/eredivisie.

De hoofdmacht van Van Zijderveld staat dit seizoen garant voor topbadminton in sporthal De Meerkamp. U bent van harte welkom!