• Supinstructie

  Eigen foto
 • Suppen

  Eigen foto
 • Sfeerimpressie

  Eigen foto
 • Initiatiefnemer Michiel de Wijn en spreker Erno Pickée

  Eigen foto
 • Groepsfoto deelnemers event

  Eigen foto

Vliegende start young entrepreneurs Amstelveen

25-08-2017, 17:41 | Lezersnieuws | Darshan van Egmond

Onder de noemer 'Strategie en suppen - What's your legacy?' trapte de Ondernemersvereniging Amstelveen op donderdag 24 augustus af met Young Entrepreneurs Amstelveen (YEA). Een nieuw initiatief voor ondernemers en professionals tot 37 jaar. De kick-off vond plaats bij Poel's Up Amstelveen en trok het maximum aantal deelnemers met de programma-onderdelen 'suppen, inspiratie, netwerken en roast-diner'.

Over YEA

Het doel van YEA is om in Amstelveen te bouwen aan een netwerk van gelijkgestemde jonge ondernemers en professionals tot 37 jaar, de generaties Y en Z. De deelnemers hoeven niet perse in Amstelveen te wonen of te werken, ook geïnteresseerden uit Amsterdam of de Amstelland gemeenten zijn van harte welkom. Bij YEA gaat het puur om creëren van een regionaal netwerk voor zakelijke en persoonlijke groei doordat gelijkgestemden hun kennis, ervaring, diensten en producten met elkaar delen.

Initiatiefnemer

OA-bestuurslid Michiel de Wijn (33 jaar en eigenaar van MIAX Branding en Design) is de initiatiefnemer: "Er is bewust gekozen voor een Engelse benaming. Daarmee wordt het netwerk ook opengesteld voor anderstaligen." "Gelijkgestemdheid zit hem in generaties. Y en Z zijn de ondernemers van nu en de toekomst. Tussen X en YZ is niet alleen de leeftijd een verschil. Denk en werkwijze, de zogenoemde cultuur van elke generatie is anders. De leeftijdsgrens van 37 jaar is bewust gekozen om jonge ondernemers die in dezelfde fase van persoonlijke ontwikkeling en groei zitten samen te brengen."

What's next

Onder de noemer YEA zullen jaarlijks meerdere events worden georganiseerd. De events worden onder meer uitgezet op Meetup.com en de website van de OA. Elke ondernemer of ondernemende professional die binnen de doelgroep valt kan zich via deze kanalen aanmelden.

De bijeenkomst op 24 augustus startte met een uur suppen. Daarna hield Erno Pickée van Your Legacy een inspirerend betoog over de belangrijkste vraag die men zich zou moeten stellen 'Wat is mijn doel en hoe wil ik later worden herinnerd? oftewel 'What's your legacy?'. Het event werd afgesloten met een netwerkborrel en 'roast diner'. De deelnemers waren erg enthousiast. Een aantal wil zelfs een actieve bijdrage leveren aan de organisatie van events en verdere uitbouw van YEA.

Kortom: We kijken terug op een zeer geslaagd kick-off-event van Young Entrepreneurs Amstelveen. Mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amstel en Vecht en Poel's Up Amstelveen.