• Judoka Inno Loeber (blauw) scoort een wazari in Rijen

    M. Loeber

Zilver voor judoka Inno Loeber in Rijen

19-02-2018, 22:20 | Lezersnieuws | K. Gietelink

Afgelopen zondag werd in Rijen voor de 35e keer het Sprokkeltoernooi in Rijen georganiseerd. Dit betreft een sterk bezet nationaal judotoernooi. Inno Loeber, 32 kg, nam voor de gelegenheid deel in de klasse tot 38 kg bij de jongens tot 12 jaar. In een afvalsysteem van maar liefst 27 judoka's wist hij zich na 4 gewonnen partijen te plaatsen voor de finale tegen favoriet Bas van der Pas van sportschool Jan de Rooy uit Goirle. Inno verloor de finale op beslissing en mocht met het zilver terugkijken op een geslaagd toernooi.

Luka Tsjkadoea (-15 jaar, -38 kg) en Jason Belmer (-10 jaar, -27 kg) moesten zich tevreden stellen met een 5e plek. Nadat ze zich na 2 gewonnen partijen geplaatst hadden voor de halve finale, verloren ze beiden en vervolgens de partij om brons.

Benjamin Zwaan (-15 jaar, -42 kg) verloor twee partijen en lag uit het toernooi.

Districtskampioenschappen tot 18 jaar.

Helaas hebben de judoka's Ciske Wink, Tiemo Karssen, Tom Loos en Jelle de Bruin geen prijzen kunnen winnen. Ze wonnen allen 1 partij, maar verloren er ook 2. Wel hebben ze veel ervaring kunnen op doen door zich te meten met de sterkste judoka's van Noord Holland.