• Michael Dijkstra

    Thessaloniki Fencers Club
  • van l naar r: Suhayl Nawar, Sam Wanyama, Nighel de Jong, Koen Walet

    Thessaloniki Fencers Club

Amstelveense schermers halen goud en brons in Thessaloniki

21-10-2019, 22:50 | Lezersnieuws | Sandra

Op vrijdag schermde Michael Dijkstra van schermschool Tréville bij het U14 toernooi georganiseerd door de European Fencing Confederation.  In de poule ging het goed. Hij won alle 6 partijen en was daarmee als 2e op het tableau geplaatst.  Bij T64 had hij vrijstelling. Bij T32 won hij eenvoudig met 10-1 en een ronde later met 10-2. Vanaf T8 werd het zwaarder en won hij met 10-7. De halve finale ging heel goed en eindigde in 10-6. In de finale overmeesterde hij zijn Griekse opponent met 10-1. Een mooie overwinning en goud voor Michael!

Nog meer succes op de zondag tijdens het U17 toernooi, onderdeel van het Europese Cadetten Circuit.  Het Nederlandse U17 équipe heeft de bronzen plak behaald.  Dit jongens floret team Nederland 1 bestaat uit de Amstelveners Suhayl Nawar (Schermcentrum Amsterdam) en Koen Walet (Schermschool Tréville) samen met de ploeggenoten Nighel de Jong en Sam Wanyama (beiden van Holland Schermen uit Alkmaar).

Voor Team Nederland, vierde op de plaatsingslijst, was bij T32 Israël de tegenstander. Een pittige ploeg die veel strijd leverde. 45-31 was de verdiende uitslag. Bij T16 was het tweede team van Turkije de tegenstander. Dat liep verrassend soepel met een overtuigende overwinning 45-16. Bij de kwartfinale was België de tegenstander. Die waren behoorlijk fel en de jongens moesten scherp blijven. 45-25 was een prima resultaat.  Daarna namen de jongens het op tegen de eerste team van Turkije. Weer een spannende strijd waarin de jongens goed omschakelden; helaas kon het gat niet meer worden dichtgelopen. 36-45 was de uitslag. Om het brons ging de ontmoeting weer erg goed en konden de Grieken het thuisvoordeel niet verder te gelde maken, 45-28 het resultaat. Brons voor Team Nederland.

Volgens coach Pascal Kenter was dit een verdiende mooie 3de plaats voor deze jonge veelbelovende ploeg!