Lezersnieuws

Collegereeks Amerikanistiek in De Luwte

Wilt u ook weer in de collegebanken plaatsnemen? Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een collegereeks ‘Het verre Amerika: Een machtig land?’ Deze reeks wordt gegeven door student-docent Tijmen waarbij hij in gaat op de verschillende Europese perspectieven op Amerika.

Omgaan met geld is te leren!

Rondkomen met inkomen is een hele opgave. Vooral voor mensen met een laag salaris of een uitkering of mensen die gescheiden zijn maar er kunnen allerlei redenen zijn.

Open repetitie Open Hofkoor in Wijkcentrum Kastanjelaan

Na 37 jaar is Het Open Hof Koor, een tot voor kort gemengd koor van 50-plussers, nieuwe  wegen ingeslagen en als vrouwenkoor verdergegaan. Net als het gemengd Open Hof Koor berust de leiding van het vrouwenkoor bij dirigent Frank Hameleers.

Laagdrempelig

busverbinding westwijk met zorginstellingen

De bewoners van deze seniorenwoningen in Westwijk zijn boos op de Amstelveense politiek. 

Het probleem is het ontbreken van een goede, directe OV-verbinding tussen hun woonomgeving, Westwijkplein, en het gezondheidscentrum Duizendblad en ziekenhuis Amstelland.

Toneelgroep TOBO en AH Maalderij halen samen €2675 op voor de Urbanuskerk

Maandagavond 15 oktober -precies een maand na de brand- overhandigden mensen van Toneelgroep TOBO en Albert Heijn Maalderij de indrukwekkende opbrengst van de gezamenlijke tompoezenactie aan Clem Venne van de Stichting Vrienden van de Urbanus. 

20 jarig jubileum Ontmoetingsgroep Dementie Amstelveen

Vrijdagmiddag 12 oktober vond de feestelijke aftrap plaats van het jubileum jaar van de Ontmoetingsgroepen Dementie in Amstelveen, onderdeel van Participe Amstelland.

Een nieuwe wijkcoach voor Randwijck en Stadshart

Sinds begin oktober is Manon Hoefman (32) begonnen als de nieuwe wijkcoach voor de wijken Randwijck en Stadshart. Een wijkcoach probeert de eigen kracht van mensen en hun netwerk te versterken en daarin mogelijke belemmeringen weg te nemen.

Judoka Inno Loeber wint brons in Bosnië.

Afgelopen zaterdag heeft judoka Inno Loeber van Karel Gietelink Sport brons gewonnen bij de Borsa Open in Mostar, Bosnië en Herzigovina. De Borsa Open is een van de grootste jeugd judo toernooien van Europa met deelnemers uit 31 verschillende landen.

Kirsten Broeze neemt deel aan EK Teamgym

Aankomende week neemt de 26-jarige Amstelveense Kirsten Broeze deel aan het Europese Kampioenschap Teamgym dat plaatsvindt in Lissabon. Zij maakt deel uit van het Nederlands senior mixteam dat donderdag 18 oktober in de kwalificatie een plek voor de finale probeert te bemachtigen.

GroenLinks Amstelveen: Eenhoorn blijkt olifant in de porseleinkast

GroenLinks Amstelveen kijkt met verbazing naar de manier waarop interim burgemeester Bas Eenhoorn zijn notitie over bestuurlijke samenwerking met de buurgemeenten naar buiten heeft gebracht.

Pagina's